Σήμερα η ανακήρυξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο

  11 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σήμερα η ανακήρυξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο

Αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και όσο πλησιάζει η μέρα για την τριπλή κάλπη, τόσο λιγότερο χρόνο έχουν οι υποψήφιοι να φέρουν σε πέρας τις υποχρεώσεις τους εντός των προθεσμιών που υπάρχουν.

Σήμερα αναμένεται η ανακήρυξη των συνδυασμών μετά την κατάθεσή τους την προηγούμενη Κυριακή. Απομένουν δηλαδή λίγες μόνον ώρες για την ολοκλήρωση του ελέγχου,  και το αν οι συνδυασμοί που έχουν υποβάλλει τα χαρτιά τους, πληρούν τις προϋποθέσεις.

 
Έως το Σάββατο 18 Μαΐου µπορεί να υποβληθεί παραίτηση υποψηφίου ενώ η Παρασκευή 24 Μαΐου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση αντικατάστασης παραιτηθέντος ή αποβιώσαντος υποψηφίου.

Σύμφωνα με το Άρθρο 20 του "Κλεισθένη":
Ανακήρυξη και κοινοποίηση συνδυασμών ή μεμονωμένων υποψηφίων ενιαίου ψηφοδελτίου 
1. Τη δέκατη πέμπτη (15η) ημέρα πριν από την ψηφοφορία το πρωτοδικείο ανακηρύσσει σε δημόσια συνεδρίαση τους συνδυασμούς, καθώς και τους υποψηφίους ενιαίου ψηφοδελτίου κοινοτήτων έως και τριακοσίων (300) κατοίκων, που έχουν δηλωθεί νόμιμα. 
2. Ο πρόεδρος του πρωτοδικείου κοινοποιεί αμέσως στον περιφερειάρχη τις σχετικές αποφάσεις. 
3. Ο περιφερειάρχης θεωρεί και αποστέλλει αμέσως σε κάθε δήμο πίνακα των συνδυασμών και υποψηφίων που έχουν ανακηρυχθεί».

 

  11 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα