Σήμερα ορκίζεται πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

  08 July, 2019 ΑΡΘΡΑ
Σήμερα ορκίζεται πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Έχοντας ανά χείρας την ισχυρή λαϊκή εντολή για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, που έλαβε από την κάλπη των βουλευτικών εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκηςεμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς στη συγκρότηση του νέου υπουργικού συμβουλίου που θα αναλάβει την εφαρμογή του Κυβερνητικού Προγράμματος το οποίο ενέκρινε την Κυριακή με την ψήφο του ο ελληνικός λαός.

Στις 13.00 μ.μ. της Δευτέρας, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί στο αξίωμα του πρωθυπουργού και να λάβει από τον Ανώτατο Άρχοντα Προκόπη Παυλόπουλο την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αμέσως μετά θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης παραλαβής του πρωθυπουργικού γραφείου από τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα.

Ο νέος πρωθυπουργός είναι έτοιμος να ανακοινώσει έως το απόγευμα σήμερα τον κατάλογο με τους υπουργούς και υφυπουργούς, οι οποίοι προγραμματίζεται να ορκιστούν την Τρίτη και να μεταβούν αμέσως στα υπουργεία για να αναλάβουν καθήκοντα. Οι πληροφορίες θέλουν το νέο υπουργικό συμβούλιο να συνεδριάζει για πρώτη φορά την Τετάρτη με την πλήρη σύνθεσή του και εκεί κάθε μέλος του να παραλαμβάνει φάκελο με τις προτεραιότητες του τομέα του που πρέπει να προωθηθούν τάχιστα.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη πριν από τις εκλογές έτοιμο τον βασικό κορμό του νέου υπουργικού σχήματος το οποίο θα συνδυάζει την εμπειρία και τη γνώση με το πνεύμα της ανανέωσης.

Από τις λίγες διαρροές, πάντως, που έχουν υπάρξει σχετικά με τα ονόματα που θα μετέχουν στην κυβερνητική σύνθεση, φαίνεται πως τα περισσότερα υπουργικά χαρτοφυλάκια θα αναληφθούν από έμπειρα και δοκιμασμένα στελέχη, ενώ θα αξιοποιηθούν αρκετά νέα στελέχη κυρίως σε θέσεις υφυπουργών, οι οποίοι θα έχουν σαφείς και προκαθορισμένες αρμοδιότητες.

 

  08 July, 2019 ΑΡΘΡΑ