Σήμερα το Αφιέρωμα στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο

mesaralive.gr  17 August, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Σήμερα το Αφιέρωμα στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο

Φωτο: mesaralive.gr

Στις 26/6/2016, συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την Κοίμηση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Τιμοθέου.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Τοπική μας Εκκλησία για το έτος 2016 προγραμμάτισε να διοργανώσει διάφορες εκδηλώσεις ως ελάχιστη ένδειξη βαθιάς ευγνωμοσύνης και σεβασμού προς τον μακαριστό Πρωθιεράρχη της Εκκλησίας της Κρήτης Αρχιεπίσκοπο Τιμόθεο για τα τόσα πολλά που προσέφερε υπέρ του αποστολικού και ευλογημένου τόπου μας.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Αύγουστο αλλά και τους επόμενους μήνες.

Η πρώτη εκδήλωση - ευλαβικό αφιέρωμα για τον  Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 17 Αυγούστου και θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας στις Μοίρες.

 Οι εκδηλώσεις αυτές τελούν υπό την   αιγίδα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Τα μουσικά σύνολα – τμήματα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως,  α) “Κεντρώας Κρήτης Μελωδοί”, β) “Κρήτες Ριζίτες”, γ) “Ριζίτισσες”, στα οποία διδάσκει ὁ κ. Κωνσταντίνος Σταυρουλάκης, Καθηγητής Ευρωπαϊκής καί Βυζ. Μουσικής και Διευθυντής της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ἱ. Μητροπόλεως θα τραγουδήσουν υπό τη διεύθυνσή του, ποιήματα πού έγραψε ὁ Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Τιμόθεος, τα οποία  μελοποίησε και ενορχήστρωσε ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Σταυρουλάκης.

Ἡ ίδια συναυλία θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 και ώρα 7 μ.μ., στη Βασιλική του Ἁγ. Μάρκου, στο  Ηράκλειο.-

Τον προσεχή μήνα  Νοέμβριο 2016, θα ακολουθήσουν κι άλλες  τριήμερες εκδηλώσεις.

 

mesaralive.gr  17 August, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα