Σκεπαστή με γύρο

Υλικά
Δοσομετρητής
Λήψη Υλικών
Για το γύρο
1 ψαρονέφρι (300-350 γρ.)
2 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη ρίγανη
Για τη σκεπαστή
4 λαδόπιτες
200 γρ. ανάμεικτα τυριά
1 ντομάτα σε φέτες
Γλυκιά πάπρικα
Γλυκιά πάπρικα
Για το σερβίρισμα
Πατάτες τηγανητές
Τζατζίκι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το ψαρονέφρι να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό σκεύος. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το ψαρονέφρι με τη μαρινάδα του και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά να καραμελώσει ολόγυρα το κρέας και να στεγνώσει τελείως.
Προσθέτουμε τη ρίγανη και την πάπρικα και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Μεταφέρουμε το γύρο σε πιατέλα.
Σκουπίζουμε το τηγάνι και βάζουμε μέσα μια λαδόπιτα.
Την πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί, προσθέτουμε το μισό γύρο και φέτες ντομάτας, πασπαλίζουμε ξανά με τυρί και καλύπτουμε με τη δεύτερη λαδόπιτα.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τη σκεπαστή και ψήνουμε για 3 λεπτά από την άλλη πλευρά.
Όμοια φτιάχνουμε και τη δεύτερη σκεπαστή.
Βγάζουμε τις σκεπαστές σε ξύλο κοπής. Κόβουμε την καθεμία στα τέσσερα και τις σερβίρουμε ζεστές, συνοδεύοντάς τες με τηγανητές πατάτες και τζατζίκι.
Δείτε επίσης
- Καύσωνας: Γιατί τον αποκαλούν «σιωπηλό δολοφόνο» -Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε
- Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε κάνουν πρεμιέρα και ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
- ΑΣ Αστερουσίων: Να μην πληρώσει η μικρομεσαία αγροτιά τις κομπίνες των απατεώνων
- «Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Χρειαζόμαστε συντονισμό και πολιτική βούληση»
- Βλίτα τσιγαριαστά με κρίταμο, μυζήθρα και τραγανό ξινόχοντρο