Σκουπίδια παντού! Κίνδυνος να «ξυπνήσει» και πάλι το θηρίο της Μεσαράς!

mesaralive.gr  15 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σκουπίδια παντού! Κίνδυνος να «ξυπνήσει» και πάλι το θηρίο της Μεσαράς!

φωτο:mesaralive.gr

Ο κίνδυνος να ζήσουμε και πάλι ημέρες σαν αυτές πρόσφατα, όταν οι καπνοί από το Σταθμό Μεταφόρτωσης των Μοιρών έπνιγαν τον κάμπο, δεν έχει απομακρυνθεί, παρά τις προσπάθειες του Δήμου Φαιστού για την μεταφορά των απορριμμάτων και από τους τρεις σταθμούς μεταφόρτωσης, των Μοιρών, του Ζαρού και του Τυμπακίου στο Ηράκλειο.

Και αυτό γιατί υπάρχουν κάποιοι που μεταφέρουν  στο Σταθμό Μεταφόρτωσης ότι μπορεί κανείς να φανταστεί, δημιουργώντας κίνδυνο ανάφλεξης, των σκουπιδιών που ακόμα δεν έχουν σβήσει εντελώς.

Το mesaralive.gr βρέθηκε στο Σταθμό Μεταφόρτωσης των Μοιρών, ο οποίος όντως έχει αδειάσει αρκετά από το μεγάλο όγκο των απορριμμάτων που υπήρχαν πριν λίγες μέρες, αφού ήδη αυτά μεταφέρονται στο Ηράκλειο.

Ωστόσο καθημερινά στο Σταθμό εναποτίθενται σκουπίδια που δημιουργούν κίνδυνο για μια νέα φωτιά.

Επίσης δεν υπάρχει πόρτα, αφού κάποιοι ασυνείδητοι φρόντισαν να την ρίξουν κάτω γκρεμίζοντας και τη μία από τις δύο κολώνες, έτσι ώστε να μπορούν να μπαινοβγαίνουν με την άνεσή τους και να αφήνουν μέσα στο Σταθμό ότι θέλουν.

Τα εύφλεκτα υλικά και τα… μπάζα

Όπως  αναφέρει μιλώντας στο mesaralive.gr ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για το θέμα κ. Μανώλης Χαριτάκης.

«Πετούν στα Σταθμό Μεταφόρτωσης των Μοιρών εύφλεκτα υλικά, πετούν κλαδιά, και αν είναι πολλά  και δεν τα χωράει βάζουν και μια φωτιά.

Τα ζήσαμε πριν λίγες μέρες και δεν θέλουμε να ξαναδούμε τέτοιες εικόνες με τους καπνούς. Κάνουμε την προσπάθειά μας με όσα μέσα διαθέτουμε, αλλά και ο κόσμος θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης είναι σταθμός μεταφόρτωσης οικιακών αποβλήτων.

Καταλαβαίνετε  ότι όταν μέσα στα σκουπίδια που μεταφέρονται με κοντέινερ υπάρχουν και μπάζα, το βάρος γίνεται διπλάσιο και τριπλάσιο με αποτέλεσμα ο Δήμος και κατ΄ επέκταση ο Δημότης να επιβαρύνεται με περισσότερα χρήματα για τη μεταφορά των απορριμμάτων» λέει ο Αντιδήμαρχος, κάνοντας έκκληση σε όσους μεταφέρουν εύφλεκτα υλικά και ξερά κλαδιά στο Σταθμό Μεταφόρτωσης των Μοιρών να σταματήσουν.

Γκρέμισαν μέχρι και την κολώνα

Επίσης ο κ. Χαριτάκης  προσθέτει «σπάσανε και την πόρτα που υπήρχε με κάποιο βαρύ μηχάνημα και έχει πέσει η μία κολώνα από τις δυο στις οποίες στηριζόταν.

Γι΄ αυτό το λόγο το κάνανε για να μπορούν να μπαίνουν μέσα και να αδειάζουν. Δυστυχώς δεν μπορούμε να βάλουμε φύλακα ούτε και να έχουμε εκεί συνέχεια την αστυνομία, γιατί αυτό που γίνεται αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Ωστόσο η πόρτα θα ξαναμπεί και το έχω αναφέρει και στο Δήμαρχο ότι θα βάλω και κάμερα μήπως και εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Γνωρίζω ότι κάποιες νοοτροπίες είναι δύσκολο να αλλάξουν, ωστόσο κάνω για άλλη μια φορά έκκληση σε όσους αφήνουν εύφλεκτα υλικά στο Σταθμό Μεταφόρτωσης των Μοιρών να σταματήσουν γιατί αυτό είναι εις βάρος των ίδιων των δημοτών» λέει ο κ. Χαριτάκης.

 

mesaralive.gr  15 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα