Σοβαρό το ενδεχόμενο αναβολης των Ολυμπιακών Αγώνων!

  22 March, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Σοβαρό το ενδεχόμενο αναβολης των Ολυμπιακών Αγώνων!

Εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων η οργανωτική επιτροπή

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας και οι τοπικές αρχές του Τόκιο διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά και με ασφάλεια στην προγραμματισμένη τους ημερομηνία (24/7-9/8), ωστόσο το ενδεχόμενο αναβολής τους κερδίζει καθημερινά έδαφος.

Σύμφωνα με το Reuters, η οργανωτική επιτροπή ήδη έχει αρχίσει να επεξεργάζεται σενάρια για αναβολή της κορυφαίας διοργάνωσης. «Μας ζητήθηκε να κάνουμε μια εξομοίωση για την περίπτωση της αναβολής
», ανέφερε πηγή προσκείμενη στις εξελίξεις. «Αναπτύσσουμε εναλλακτικά πλάνα, ανάλογα με την περίοδο καθυστέρησης, μέχρι και τη μείωση της διάρκειας των αγώνων ή την διεξαγωγή τους χωρίς θεατές. Όλα αυτά θα εξεταστούν στα τέλη του μήνα», τόνισε, ενώ το ρεπορτάζ του Reuters προσθέτει πως εξετάζεται και το σενάριο μετάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων κατά ένα ή δύο χρόνια, αλλά ακόμη και το να διεξαχθούν έναν ή ενάμιση μήνα μετά από την προκαθορισμένη ημερομηνία τους.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, που μέχρι πρότινος εμφανιζόταν απόλυτα βέβαιος για την διεξαγωγή των αγώνων, σε χθεσινή του συνέντευξη στους New York Times άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής.

 

  22 March, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα