Σοκάρουν τα στοιχεία για την ενδοσχολική βία στην Κρήτη

  03 October, 2023 ΑΡΘΡΑ
Σοκάρουν τα στοιχεία για την ενδοσχολική βία στην Κρήτη

Σε τρόμο έχει μετατραπεί για πολλά παιδιά η επιστροφή στα θρανία, καθώς τα περιστατικά μπουλινγκ  με πρωταγωνιστές μικρούς μαθητές τείνουν να μετατραπούν σε καθημερινότητα, τη στιγμή που η σχολική χρονιά μόλις άρχισε. 

Στη Κρήτη οι περιπτώσεις είναι απανωτές, με παιδιά να έρχονται αντιμέτωπα με έναν εφιάλτη κάθε φορά που περνούν το κατώφλι του σχολείου τους. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το επεισόδιο στο Ρέθυμνο, με θύμα έναν 13χρονο... σοκ προκαλεί βίντεο και στο Ηράκλειο, όπου μια 15χρονη χτυπά ένα 13χρονο αγόρι.  

Για ένα νέο συμβάν σε σχολεία της Κρήτης κάθε εβδομάδα ενημερώνεται το «Χαμόγελο του Παιδιού», γεγονός που δείχνει ότι το κοινωνικό αυτό πλέον φαινόμενο, χρήζει άμεσης παρέμβασης. «Όταν πεθάνει ένα παιδί, θα είναι αργά», είναι το μήνυμα από το «Χαμόγελο του Παιδιού», που στη σκιά των επαναλαμβανόμενων αιματηρών επεισοδίων όπου εμπλέκονται ανήλικοι, ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. 

Για πολλούς μπορεί τα σχολικά χρόνια να αποτελούν μια ευχάριστη ανάμνηση, αλλά για αρκετούς, είναι στιγμές φόβου που προσπαθούν να ξεχάσουν. Στο μικροσκόπιο των ειδικών το προφίλ του θύματος αλλά και του θύτη. 

«Κανένα παιδί δεν γεννιέται θύτης, αλλά γίνεται. Αυτό αναφέρουν ψυχολόγοι από το χαμόγελο του παιδιού, επιχειρώντας να βάλουν ένα φρένο σε αυτά τα περιστατικά που προκαλούν ανησυχία και σε επίπεδο Κρήτης»,

Με την βία ανηλίκων μέσα στις σχολικές αίθουσες να προκαλεί ανησυχία σε γονείς , εκπαιδευτικούς και μαθητές, οι δράσεις από το χαμόγελο του παιδιού, αποτελούν σανίδα σωτηρίας.  

Δείτε το βίντεο του ΚΡΗΤΗ ΤV:

 

  03 October, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα