Σουφλέ με σπανάκι και ψωμί της Αργυρώς
Υλικά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 kg ανάμεικτα χόρτα (σπανάκι-σέσκουλα-λάπαθα)
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμύδι ψιλοκομένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
2 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
250 gr φέτα σε τρίμματα
200 gr ανθότυρο ή μανούρι σε τρίμματα
10 φετ. ψωμί του τοστ
150 gr κασέρι ή γραβιέρα τριμμένη
4 αυγά
1½ φλ. γάλα
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ
Λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
ΓΕΜΙΣΗ
Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα χόρτα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τη φέτα σε τρίμματα και το ανθότυρο, καθώς και τα μυρωδικά.
ΤΑΨΙ
Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 23 Χ 30 εκ. ή κοντινό μέγεθος.
Βουτυρώνουμε καλά το ταψί.
Στρώνουμε κάτω τις μισές φέτες ψωμί. Αν χρειαστεί, κόψτε μία φέτα και γεμίστε τα κενά στη κάτω στρώση.
Βάζουμε τη μισή γέμιση. Επαναλαμβάνουμε στρώσεις με ψωμί και στρώσεις με γέμιση.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.
Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια του.
Βγάζουμε το σουφλέ από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.
Κόβουμε το σουφλέ μας σε μερίδες και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- Ένας νεκρός από τροχαίο στα Καπαριανά
- Δήμος Γόρτυνας: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
- Ο Δήμαρχος Φαιστού στο Gortys Forum 2025 – Διάλογος για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και το μέλλον
- Φόλες στον Σίβα εντόπισαν ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι
- Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Φαιστού





