Σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας λόγω του lockdown

  21 November, 2020 ΑΡΘΡΑ
Σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας λόγω του lockdown

Ποιο είναι το ωράριο στα σούπερ μάρκετ με δεδομένη την απαγόρευση κυκλοφορίας και το lockdown στη χώρα μας λόγω του κορονοϊού

Ηαπαγόρευση κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ σε όλη τη χώρα έχει επηρεάσει και το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ. Η νέα πραγματικότητα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και του καθολικού lockdown, έχει αλλάξει εντελώς τις καθημερινές συνήθειες των πολιτών. Όπως ήταν λογικό, αλλαγές ανακοινώθηκαν και στο καθεστώς που ισχύει στα σούπερ μάρκετ εν καιρώ lockdown, με προσθήκες ειδών που θα πωλούνται.

Ποια προϊόντα θα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ

Συγκεκριμένα, στα σούπερ μάρκετ επιτρέπεται η πώληση των εξής αγαθών: κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και παπλώματα, βύσματα, πρίζες και άλλες συσκευές για τη διακοπή ή την προστασία ηλεκτρικών κυκλωμάτων, λαμπτήρες, σάρωθρα για οικιακή καθαριότητα, σκούπες και βούρτσες για την οικιακή καθαριότητα καθώς και συσκευές υγραερίου οικιακής χρήσεως, όπως επίσης και καλσόν, παλτό, ημίπαλτα, κάπες, άνορακ, αδιάβροχα, αντιανεμικά και παρόμοια είδη καθώς και είδη υποδηματοποιίας (σ.σ. παντόφλες).

Η απόφαση προβλέπει επίσης το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων εντός των αεροδρομίων.

Σούπερ μάρκετ: Αυτό είναι το νέο ωράριο

Από την Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, τα σούπερ μάρκετ κλείνουν στις 20:30, αφού από τις 21:00 είναι σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο πλαίσιο του lockdown για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού. Το μέτρο θα ισχύσει κατά τη διάρκεια του lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, καθ’ όλο το διάστημα ισχύος των περιοριστικών μέτρων:

Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20.30.
Ειδικά, για τις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) και τα μίνι μάρκετ διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20:30 και μέχρι μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα.
Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο.

 

  21 November, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα