Σουπιές με σέσκουλα
Υλικά
1,5 κιλό σουπιές
2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
1 καρότο, κομμένο σε μικρούς κύβους
1 μάτσο μυρώνια
1 μάτσο άνηθο
250 ml λευκό κρασί
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
1/3 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
300 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα από κοτσάνια
150 γρ. φρέσκα κουκιά, καθαρισμένα
100 γρ. πλιγούρι χοντρό
Διαδικασία
Καθαρίζουμε προσεκτικά τις σουπιές ώστε να μη σπάσει το μελάνι τους. Κρατάμε το σώμα και τα πλοκάμια και τα κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες πάχους 2-3 εκ. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τις σουπιές. Βάζουμε τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε.
Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και βάζουμε την κατσαρόλα στον φούρνο στους 170°C για περίπου 45΄. Αφαιρούμε από τον φούρνο και προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγα υγρά, τα σέσκουλα και τα καθαρισμένα φρέσκα κουκιά, αφήνουμε να βράσει και ρίχνουμε το πλιγούρι.
Σκεπάζουμε και βάζουμε πάλι στον φούρνο για περίπου 12΄-15΄. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλα 5΄. Βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με τον μάραθο.
Styling: Kατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Mάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M
Δείτε επίσης
- Προκριματικά Μουντιάλ: Με τη Σκωτία για τις εντυπώσεις και την κατάταξη της FIFA η Εθνική
- Fitch Ratings: Αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές
- Ελαιόλαδο: Τα σενάρια για την τιμή στο ράφι – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη φετινή παραγωγή
- Γρίπη: Ανησυχία για τη φετινή δραστηριότητα
- «Στάση» Μιλάνο για τον μέτριο Ολυμπιακό





