Σπάνιο γιγαντιαίο πάντα- αλμπίνο εντοπίστηκε στην Κίνα

mesaralive.gr  29 May, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Σπάνιο γιγαντιαίο πάντα- αλμπίνο εντοπίστηκε στην Κίνα

Ένα ολόλευκο γιγαντιαίο πάντα έκανε την εμφάνισή του σε δάσος με μπαμπού στην Κίνα και «συνελήφθη» από το φακό της κάμερας. Πρόκειται για την πρώτη καταγραφή πάντα- αλμπίνο, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όπως ανακοινώθηκε τα πλάνα ελήφθησαν τον Απρίλιο στη νοτιοδυτική επαρχία της Σιτσουάν, σε ένα από τα τεράστια εθνικά πάρκα με στόχο την προστασία της άγριας ζωής, το Wolong National Nature Reserve. Σε δηλώσεις του στο CNΝ ο Λι Σενγκ ερευνητής του Πανεπιστημίου Peking στο Πεκίνο σημείωσε πως δεν έχει εντοπιστεί ποτέ στο παρελθόν πάντα- αλμπίνο στην άγρια φύση.

Πιστεύεται ότι το σπάνιο πάντα είναι μόλις ενός ή δύο ετών. Φαίνεται να είναι αρκετά δυνατό, με σταθερό βηματισμό, σε μία ένδειξη ότι η γενετική πάθηση δεν εμποδίζει τη ζωή και την καθημερινότητά του. Σχεδιάζεται να τοποθετηθούν περισσότερες κάμερες στην περιοχή προκειμένου να διαπιστωθεί πώς αναπτύσσεται, αλλά και πώς αλληλεπιδρά με τα άλλα γιγαντιαία πάντα στην περιοχή.

Τα ζώα που πάσχουν από αλμπινισμό είναι συχνά σε μεγαλύτερο κίνδυνο να πέσουν θύμα αρπακτικών στην άγρια φύση, καθώς μπορούν να εντοπιστούν πιο εύκολα, ενώ τείνουν να έχουν και πιο αδύναμη όραση, σύμφωνα με το National Geographic.

To γιγαντιαίο πάντα κατατάσσεται στην κατηγορία των ευάλωτων ζώων από την Ένωση για την Διάσωση της Φύσης. Υπολογίζεται ότι έχουν απομείνει μόλις 1.864 στην άγρια φύση.

 

mesaralive.gr  29 May, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα