Στα σκαριά σημαντική τουριστική επένδυση για την Κρήτη!

  04 June, 2019 ΑΡΘΡΑ
Στα σκαριά σημαντική τουριστική επένδυση για την Κρήτη!

Ετοιμάζουν τουριστική επένδυση-μαμούθ στο νησί

Νέα τουριστική επένδυση στην Κρήτη δρομολογεί η Εθνική Πανγαία από κοινού με την εταιρεία ανάπτυξης Dimand.

Για τον σκοπό αυτό, όπως αναφέρει το capital.gr, η AEEAΠ, λίγο πριν εκπνεύσει ο Μάιος, αγόρασε το 40% των μετοχών της εταιρείας Alpha Επενδυτική Περιουσία Χανίων (ΑΕΠ Χανίων) προς περίπου 3,5 εκατ. ευρώ.

Το υπόλοιπο 60% της εταιρείας, που αποτελεί μέλος του τραπεζικού ομίλου Alpha, έχει περιέλθει στo κοινό σχήμα που έχει ιδρύσει η Dimand με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος της ανάπτυξης κυμαίνεται από 40 έως 50 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακά συγκροτήματα και κατοικίες.

Αυτή τη στιγμή, Εθνική Πανγαία και Dimand βρίσκονται στο στάδιο της εξασφάλισης των απαιτούμενων αδειών, ενώ οι προδιαγραφές του έργου θα προσδιοριστούν επακριβώς μέσα στους επόμενους μήνες.

Το σύνθετο τουριστικό συγκρότημα θα αναπτυχθεί σε δύο εκτάσεις 11,4 στρεμμάτων, που διαθέτει σε προνομιακή τοποθεσία στα Χανιά η ΑΕΠ Χανίων και έχουν αποτίμηση 14 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της εταιρείας για το έτος 2017. Η ΑΕΠ Χανίων, το 2015, απέκτησε με σύμβαση απόσχισης και εισφοράς τον κλάδο δραστηριότητας της εμπορίας ακινήτων της Grecian Sun & Sea Developments.

Η σχεδιαζόμενη επένδυση της Εθνική Πανγαία και της Grivalia είναι η μεγαλύτερη στον τουριστικό κλάδο της Κρήτης.

Εκτός από την Κρήτη η Dimand σχεδιάζει επενδύσεις στον τουρισμό σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, όπως και σε άλλα μεγάλα νησιά. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της κοινοπραξίας της Dimand με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), η τελευταία θα έχει συνεισφορά με ποσοστό 35% και κεφάλαια έως 21,5 εκατ. ευρώ, με το υπόλοιπο 65% -αντιστοιχεί σε κεφάλαια 40 εκατ. ευρώ- να καλύπτεται από την Dimand.

 

  04 June, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα