Στα ύψη η ζήτηση για Airbnb φέτος το καλοκαίρι

https://www.capital.gr/  23 May, 2024 ΑΡΘΡΑ
Στα ύψη η ζήτηση για Airbnb φέτος το καλοκαίρι

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Τεράστια άνοδο στη ζήτηση καταγράφει για την ελληνική αγορά η εταιρεία αναλύσεων AirDNA (με δεδομένα από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb και VRBO), όπως δείχνουν τα στοιχεία που εξασφάλισε το Capital.gr.

Πανελλαδικά, η αύξηση της ζήτησης, σύμφωνα με τις κρατήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, αγγίζει το 28% το Μάιο, το 20% τον Ιούνιο, το 15% τον Ιούλιο, το 22% τον Αύγουστο και το 23% το Σεπτέμβριο σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Όσον αφορά τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως φαίνεται στο γράφημα που ακολουθεί, στην Αθήνα η άνοδος της ζήτησης σε σύγκριση με το 2023 ανέρχεται στο 37% για το Μάιο και τον Ιούνιο, στο 9% για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και στο 22% το Σεπτέμβριο.

Στην Κρήτη, η αύξηση φτάνει το 37% για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, το 9% για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και στο 18% για το Σεπτέμβριο. Η Κως καταγράφει μεγάλη άνοδο, με αύξηση στις κλεισμένες διανυκτερεύσεις κατά 52% τον Μάιο, 21% τον Ιούνιο, 28% τον Ιούλιο, 25% τον Αύγουστο και 32% το Σεπτέμβριο.

Για τη Ρόδο, η αύξηση ανέρχεται στο 35% για το Μάιο, στο 14% για τον Ιούνιο, στο 13% για τον Ιούλιο και στο 21% για τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

https://www.capital.gr/  23 May, 2024 ΑΡΘΡΑ