Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

  04 May, 2021 ΑΡΘΡΑ
Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

Από την Τρίτη τοπικές βροχές στα βόρεια και την Τετάρτη και στα κεντρικά
Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 6 με 8 βαθμούς το επόμενο διήμερο σε όλη τη χώρα
Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4-5 και τοπικά τα; 6-7 μποφόρ στα πελάγη

Σήμερα Τρίτη στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα βόρεια αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία από το απόγευμα. Στη υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα κεντρικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ

Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως μέχρι το απόγευμα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αραιές νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα νότια και τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

 

  04 May, 2021 ΑΡΘΡΑ