Σταθερό προβάδισμα για τη Ν.Δ σε νέα δημοσκόπηση

  11 September, 2020 ΑΡΘΡΑ
Σταθερό προβάδισμα για τη Ν.Δ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 20 μονάδων διατηρεί η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η καταλληλότητα του πρωθυπουργού ξεπερνά το 52% σύμφωνα με το βαρόμετρο της Opiniol Poll του Σεπτεμβρίου.

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας και το ότι το 17% πιστεύει ότι ο κορονοϊός δεν  υπάρχει, ενώ διχασμένη είναι η κοινωνία για το εάν η κυβέρνηση έχει σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η κοινή γνώμη είναι μοιρασμένη για το ζήτημα των σχολείων, καθώς το 45% θεωρεί ότι υπάρχει σχέδιο ενώ το 43% έχει αντίθετη άποψη. Συνολικά, το 70% δηλώνει ικανοποιημένο απ’ τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η κυβέρνηση την πανδημία ενώ μόνο 15% θεωρεί ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε καλύτερα αποτελέσματα. 

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις, σχεδόν έξι στους δέκα έχει αισθανθεί συμπίεση των προσωπικών και οικογενειακών εισοδημάτων έναντι του 40% που έχει ανέπαφα τα έσοδα ενώ στο ερώτημα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης το 48% βάζει θετικό πρόσημο ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό έχει αντίθετη άποψη. 

Και στο μέτωπο της οικονομίας, μόνο το 18% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τα κατάφερνε καλύτερα ενώ 73% έχει αντίθετη άποψη.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τυγχάνει της θετικής αξιολόγησης από το 70% των πολιτών έναντι 28% που βαθμολογεί αρνητικά ενώ σε ό,τι αφορά την παρουσία του κ. Τσίπρα θετικά αποφαίνεται το 28% και αρνητικά το 66%.

Στην καταλληλότητα, ο κ. Μητσοτάκης λαμβάνει 52% έναντι 23% του κανένα και 19,4% του Αλέξη Τσίπρα. Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. διατηρεί προβάδισμα άνω των 20 μονάδων λαμβάνοντας 40,3% έναντι 19,5 του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ακολουθούν ΚΙΝ.ΑΛ. με 5,8%, ΚΚΕ 5%, Ελληνική Λύση 3% και ΜέΡΑ25 2,2% ενώ οι αναποφάσιστοι πλησιάζουν το 14%.

 

  11 September, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα