Στη ... μάχη των πανελληνίων εξετάσεων χιλιάδες υποψήφιοι

  06 June, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Στη ... μάχη των πανελληνίων εξετάσεων χιλιάδες υποψήφιοι

6112 οι υποψήφιοι από την Κρήτη

Με το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας σηκώνεται, σήμερα, η "αυλαία" των πανελληνίων εξετάσεων. Οι υποψήφιοι είναι συνολικά και θα διεκδικήσουν μία από τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Τα επαγγελματικά λύκεια θα κάνουν φέτος το «ποδαρικό» στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ αύριο, Τετάρτη, τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Αν ο υποψήφιος φέρει στην αίθουσα, στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή κινητό ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο αλλού εξεταζόμενου, ή θορυβεί και δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών, επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζόμενων, ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής Επιτροπής και το γραπτό του μηδενίζεται. 

Όσοι υποψήφιοι δεν λάβουν μέρος ή διακόψουν την εξέτασή τους σε ένα ή περισσότερα μαθήματα κατά τη διάρκεια της τακτικής εξεταστικής περιόδου για σοβαρούς λόγους, θα μπορούν να συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, εξεταζόμενοι στο σύνολο των μαθημάτων που είχαν δηλώσει.

Χιλιάδες υποψήφιοι στην Κρήτη

Στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου είναι 3.002 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 2.423 από τα Λύκεια και 579 από τα ΕΠΑΛ. Προφορικά εξετάζονται 273 άτομα, 167 από Λύκεια και 106 από ΕΠΑΛ.

Στο Ρέθυμνο, οι υποψήφιοι είναι 639 από Λύκεια, 154 από ΕΠΑΛ, 32 από Λύκεια εξετάζονται προφορικά και 23 από ΕΠΑΛ.

Έτοιμοι να δώσουν εξετάσεις είναι 1.292 υποψήφιοι Λυκείων από τα Χανιά, 302 από ΕΠΑΛ, ενώ προφορικά εξετάζονται 66 από Λύκεια και 41 από ΕΠΑΛ.

Στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου, οι υποψήφιοι είναι 496 από Λύκεια και 227 από ΕΠΑΛ και εξετάζονται προφορικά 33 από Λύκεια και 48 από ΕΠΑΛ.

 

cretalive.gr

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  06 June, 2017 ΚΟΣΜΟΣ