Στη Βιάννο και ο Αλέξης Χαρίτσης

mesaralive.gr  14 September, 2018 ΑΡΘΡΑ
Στη Βιάννο και ο Αλέξης Χαρίτσης

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών θα συναντηθεί με αιρετούς, ενώ θα δώσει το παρών και στις εκδηλώσεις της Βιάννου

Με διπλή ατζέντα, τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στη Βιάννο αλλά και τα αυτοδιοικητικά, με σημείο αναφοράς τον “Κλεισθένη”, η κυριακάτικη κάθοδος του υπουργού Εσωτερικών Αλέξανδρου Χαρίτση. 


Ο νέος υπουργός Εσωτερικών θα βρεθεί μεθαύριο Κυριακή το πρωί στη Βιάννο, όπου και θα δώσει, μαζί με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, το “παρών” στο μνημόσυνο που τελείται κάθε χρόνο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος της περιοχής. Αργότερα το απόγευμα ο κ. Χαρίστης θα έχει επαφές με αυτοδιοικητικούς.

Μάλιστα, στις 5:30 ο υπουργός θα συναντηθεί στη Λότζια με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, όπου βασικό αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσει το πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση.

Ο υπουργός Εσωτερικών πρόκειται να ακούσει τις παρατηρήσεις, τις επιφυλάξεις και τα παράπονα των αιρετών του νησιού σε σχέση με τον “Κλεισθένη 1” και θα τους ενημερώσει για τις διαφοροποιήσεις του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή και αφορούν το κομμάτι των αλλαγών που επίκεινται στον τομέα της Αυτοδιοίκησης.

Συναντήθηκε με την ΚΕΔΕ

Εντωμεταξύ, την πρώτη συνάντηση εργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε χθες το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με πηγές του ΥΠ.ΕΣ., τόνισε στους δημάρχους ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις θέσεις που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 8.500 εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας των Δήμων.

Ο κ. Χαρίτσης προανήγγειλε προσλήψεις εξειδικευμένου, επιστημονικού προσωπικού (118 θέσεις) σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους, και κάλεσε τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ενημερώσουν άμεσα το υπουργείο για τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε να υπάρξουν και άλλα ανάλογα προγράμματα.

Αναφερόμενος στο θέμα του ελλείμματος που υπάρχει στις δομές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, για τη φιλοξενία περισσότερων παιδιών, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων, με σημαντική αύξηση των κονδυλίων, και ενημέρωσε τους δημάρχους ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν στο επενδυτικό πρόγραμμα “ΦιλόΔημος” όλα τα ώριμα σχέδια που υπάρχουν στους Δήμους, για να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών.

 

mesaralive.gr  14 September, 2018 ΑΡΘΡΑ