Στη Βουλή η αγωνία των αγροτών της Κρήτης εν΄ όψη απεργίας της ΠΝΟ

mesaralive.gr  16 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στη Βουλή η αγωνία των αγροτών της Κρήτης εν΄ όψη απεργίας της ΠΝΟ

Ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ζητά να διασφαλιστεί η ομαλή διακίνηση των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σύμφωνα με απόφαση της ΠΝΟ, έχει αποφασιστεί 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ενώ πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώσει αλλαγές των δρομολογίων λόγω της απεργίας.

Οι εξελίξεις αυτές, αποτέλεσμα Κυβερνητικών πολιτικών πλήττουν και άλλες κοινωνικές ομάδες,  όπως τους αγρότες της Κρήτης , που τα προϊόντα τους κινδυνεύουν για άλλη μια φορά, σε μια κρίσιμη στιγμή για τις καλλιέργειες, καθώς ήδη  ξεκινήσει  η συγκομιδή στα θερμοκηπιακά λαχανικά.

Επειδή σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικού τύπου, όλοι οι σύλλογοι αγροτών της Κρήτης ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν μέτρα  ομαλής διακίνησης των αγροτικών προϊόντων, φοβούμενοι την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων

Επειδή δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στις εξαγωγές προϊόντων της Κρήτης, που αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, θα προκαλέσει  τεράστιες ζημιές στους αγρότες και στις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διακίνηση των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης;

 

mesaralive.gr  16 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα