Στη Βουλή το «Βοήθεια στο Σπίτι» Τυμπακίου και Ζαρού

  17 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στη Βουλή το «Βοήθεια στο Σπίτι» Τυμπακίου και Ζαρού

Στους εργαζόμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στις περιοχές Τυμπάκι και Ζαρό του Δήμου Φαιστού, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Έφη Αχτσιόγλου.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «To πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με το οποίο προσφέρονται πολύτιμες βοήθειες σε άτομα τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως, αλλά και σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας τους, αποτελεί ένα αναγκαίο και άκρως σημαντικό πρόγραμμα για τους συνανθρώπους και την κοινωνία μας.

Δυστυχώς όμως, οι εργαζόμενοι που στελεχώνουν το πρόγραμμα στο Τυμπάκι και στον Ζαρό, του Δήμου Φαιστού, στο νομό Ηρακλείου, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 12 μήνες, χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε θα λάβουν τα δεδουλευμένα τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της Μεσαράς.

    Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι του προγράμματος οι οποίοι είναι καταρτισμένα στελέχη και επιστήμονες, συνεχίζουν να παράγουν σημαντικό έργο, παρά τον πολύμηνο εμπαιγμό τους από τους αρμοδίους, αδυνατώντας οικονομικά να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους».

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Πού οφείλεται η πολύμηνη καθυστέρηση στην πληρωμή των εργαζομένων του προγράμματος;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο εν λόγω πρόγραμμα;».

 

  17 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα