Στη Βούλή το θέμα της ολοκλήρωσης του οδικού δικτύου Ηράκλειου-Μεσαράς

  24 March, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Στη Βούλή το θέμα της ολοκλήρωσης του οδικού δικτύου Ηράκλειου-Μεσαράς

Το σημαντικό ζήτημα της δημοπράτησης του κόμβου των Μοιρών και της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Ηρακλείου – Μεσαράς, καθώς και της συντήρησης του νέου οδικού δικτύου, αναδεικνύει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Όπως αναφέρει: «Η σπουδαιότητα και η αναγκαιότητα άμεσης ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Ηρακλείου – Μεσαράς, της δημοπράτησης του κόμβου των Μοιρών και της συντήρησης του νέου οδικού δικτύου, είναι αυταπόδεικτη» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η κυβέρνηση όμως με την στάση της, αποδεικνύει ότι, είτε δεν μπορεί να αντιληφθεί τη σημασία τους, είτε αδιαφορεί. Και στις δυο περιπτώσεις, οι κυβερνώντες είναι υπόλογοι απέναντι στους κατοίκους και τους επισκέπτες του τόπου μας που χρησιμοποιούν καθημερινά το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο. Αυτή η κατάσταση, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει να αλλάξει. Για τον σκοπό αυτό είμαι αποφασισμένος να εξαντλήσω κάθε διαθέσιμο μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου να καταλάβουν το αυτονόητο».

Με την Ερώτησή του ο Χάρης Μαμουλάκης, αφού κάνει μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό των έργων, ζητάει απαντήσεις από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών στα εξής:

1) Σε τι στάδιο βρίσκεται η μελετητική ωρίμανση του κόμβου των Μοιρών και πότε αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση του έργου;

2) Προτίθεται η κυβέρνηση να προκηρύξει διαγωνισμό για την διαχείριση και συντήρηση του οδικού δικτύου του οριζόντιου οδικού άξονα της αντιπεριφέρειας Ηρακλείου;

3) Ποιος είναι ο ευρύτερος σχεδιασμός της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου Ηρακλείου - Μεσαράς;

 

  24 March, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ