Στη Νεάπολη η ταφή του μακαριστού Νεκτάριου - Το ανακοινωθέν της Συνόδου

mesaralive.gr  16 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στη Νεάπολη η ταφή του μακαριστού Νεκτάριου - Το ανακοινωθέν της Συνόδου

Ώρες θλίψης και βαθιάς συγκίνησης σε όλη τη Κρήτη για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Νεκτάριο, ο οποίος εκοιμήθη το μεσημέρι της Πέμπτης σε ηλικία 64 ετών, σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου νοσηλευόταν.

Μέχρι τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, το σεπτό σκήνωμα του Μητροπολίτη θα τεθεί σε προσκύνημα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη Λασιθίου, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αμέσως μετά. Όπως έγινε γνωστό, ο ενταφιασμός του σεπτού σκηνώματος του μακαριστού Ιεράρχου θα γίνει στον προαύλιο χώρο του μητροπολιτικού ναού...

 

Το ανακοινωθέν

Η  Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης συνεδρίασε εκτάκτως και αμέσως μετά εκδόθηκε το παρακάτω ανακοινωθέν:

"Η Ιερά Επαρχιακή Συνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνελθούσα εις έκτακτον σύσκεψιν επί τη εις Κύριον εκδημία του εκ των μελών Αυτής αοιδίμου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου, εν Ηρακλείω σήμερον, 15ην Οκτωβρίου 2015 και ώραν 19.00 μετά μεσημβρίαν.

α) ώρισεν, όπως η εξόδιος ακολουθία τελεσθή εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου το Σάββατον, 17ην Οκτωβρίου και ώραν 12.00 μεσημβρινήν. Πρό της εξοδίου Ακολουθίας θα τελεσθή τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

β) απεφάσισεν, όπως το μέν πένθος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης φέρη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, τόν δε επικήδειο εκφωνήση ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, Πρόεδρος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, και

γ) καθήκοντα Τοποτηρητού της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως ανέλαβε, συνωδά τω Καταστατικώ Νόμω της Εκκλησίας Κρήτης, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.".

 

Πηγή;ekriti.gr

 

mesaralive.gr  16 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα