Στην Αγία Γαλήνη οι ψαράδες τρώνε... λαγοκέφαλο

boatfishing.gr  28 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στην Αγία Γαλήνη οι ψαράδες τρώνε... λαγοκέφαλο

Κρητικοί, στη πλειοψηφία ψαράδες, καθαρίζουν, μαγειρεύουν και τρώνε τον άκρως επικίνδυνο λαγοκέφαλο και συγκεκριμένα στο χωριό Αγία Γαλήνη, στο Ρέθυμνο όπου μάλιστα αναφέρουν πως είναι η σπεσιαλιτέ τους!

Αν και οι επιστήμονες αναφέρουν πως το είδος που βρίσκεται στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα τοξικό και δεν είναι το ίδιο με αυτό που καταναλώνουν οι Ιάπωνες! Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο στην περίπτωση κατανάλωσης του από τον άνθρωπο και δεν υπάρχει αντίδοτο στην τοξίνη (ΤΤΧ) που περιέχει. Η τοξίνη δεν καταστρέφεται με το μαγείρεμα.

Δεν έχουν όμως την ίδια άποψη ορισμένοι ψαράδες που ξεκίνησαν να τα τρώνε πριν γίνει ευρύτερα γνωστό το πόσο επικίνδυνο είναι! Εδώ και δέκα χρόνια και παρότι το κράτος έχει επίσημα απαγορεύσει τη βρώση του, ορισμένοι κάτοικοι το καταναλώνουν συστηματικά!

Μιλώντας με κατοίκους της Αγίας Γαλήνης, μας επιβεβαίωσαν ότι το ψάρι αυτό όχι μόνο τρώγεται αλλά είναι και πολύ νόστιμο, παρομοιάζοντας το κρέας του με κοτόπουλο, φτάνει βέβαια να καθαριστεί σωστά. 

Τουλάχιστον 50 άτομα στο χωριό τρώνε τα τοξικά αυτά ψάρια, κυρίως ψαράδες. Το λαγόψαρο, όπως αλλιώς το αναφέρουν, «βγάζει δύο φιλέτα, καθαρά χωρίς αγκάθια».

Το μαγειρεύουν πλακί, βραστό, τηγανητό, με κουρκούτι, ακόμα και στιφάδο και… κοκκινιστό!

Όποτε οι ψαράδες πετύχουν αυτό το νεοεισερχόμενο στο νότιο κρητικό πέλαγος, ψάρι, είναι ευκαιρία για μάζωξη και κατανάλωση του… απαγορευμένου μεζέ που δεν μπορεί να διατεθεί προς κατανάλωση παρέα με άλλους τολμηρούς «σύντεκνους». Τουλάχιστον ευχόμαστε να ενημερώνουν τους φίλους τους για το επικίνδυνο γεύμα!

 

boatfishing.gr  28 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα