Στην Αθήνα το Αγιο Φως - Φυλάσσεται στην Εξαρχία Παναγίου Τάφου

  19 April, 2020 ΑΡΘΡΑ
Στην Αθήνα το Αγιο Φως - Φυλάσσεται στην Εξαρχία Παναγίου Τάφου

Λίγο λεπτά πριν από τις 6 το απόγευμα έφθασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροσκάφος που μετέφερε το 'Αγιο Φως.

Το 'Αγιο Φως μετέφερε στην Αθήνα ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου εν Ελλάδι, αρχιμανδρίτης Δαμιανός, ενώ το υποδέχθηκαν σε μια λιτή τελετή, χωρίς την παρουσία κόσμου, εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης και ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

 

 

Σε χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης τόνισε πως η φετινή συγκυρία δυστυχώς δεν μας επιτρέπει να υποδεχθούμε το 'Αγιο Φως με τη μεγαλοπρέπεια και τις τιμές των περασμένων ετών, καθώς η πατρίδα μας, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, δοκιμάζεται από μια επικίνδυνη πανδημία, η οποία απειλεί το ύψιστο αγαθό, την ίδια τη ζωή. Στις κρίσιμες στιγμές, επισήμανε ο κ. Βλάσης, η απόλυτη προτεραιότητα δεν μπορεί να είναι άλλη παρά από την προστασία της υγείας του κοινωνικού συνόλου.


ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου εν Ελλάδι, αρχιμανδρίτης Δαμιανός και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης
Σημείωσε ακόμα ότι «το ελάχιστο που μπορούσαμε ως Πολιτεία να κάνουμε ήταν να φέρουμε το 'Αγιο Φως κατευθείαν από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, εδώ στην πατρίδα μας, και μπορεί αυτό να μην φτάσει φέτος σε κάθε εκκλησιά και σε κάθε σπίτι, αλλά το 'Αγιο Φως υπάρχει για όλους εμάς που πιστεύουμε στο πάντα αναμμένο καντήλι της Τράπεζας».
 

 

  19 April, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα