Στην Ε.Ε το αίτημα αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών

mesaralive.gr  01 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Στην Ε.Ε το αίτημα αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών

Εξελίξεις αναμένεται να υπαρξει στο θέμα της αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών της Βιάννου και πιθανά και άλλων περιοχων της Κρήτης, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πριν λίγα 24ωρα

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός άκουσε τα προβληματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου, τα οποία αποτελούν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι συμβαίνει στην Κρήτη.

Με βάση τα όσα έγιναν γνωστά ο κ. Σταύρος Αραχωβίτης έχει ήδη διαβιβάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το αίτημα για αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Βιάννου για την μεγάλη ζημιά που έχουν υποστεί φέτος, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Στη συνάντηση

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπροσωπεία από τη Βιάννο ανέλυσε στον Υπουργό το πρόβλημα της μειωμένης παραγωγής εξαιτίας της μη καρπόδεσης των ελαιοδέντρων, την περίοδο της ανθοφορίας, η οποία οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν. Η εκτίμηση όλων είναι ότι η παραγωγή της φετινής περιόδου θα είναι μειωμένη τουλάχιστον κατά 80% σε σχέση με πέρυσι. «Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα ελαιουργεία Άνω Βιάννου και Εμπάρου που πέρυσι έβγαλαν 600 και 800 τόνους ελαιολάδου, φέτος δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τους 50 και 90 τόνους αντίστοιχα» δήλωσε ο δήμαρχος Βιάννου.

Ο κ. Αραχωρίτης τόνισε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθεί λύση και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τύχη του αιτήματος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες

Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι στη σύσκεψη μετείχαν οι Πρόεδροι των Συνεταιρισμών Βιάννου Μανώλης Κλαδάκης, Συκολόγου Μανώλης Αλεξανδράκης, Εμπάρου Γιώργος Περογιαννάκης και ο Βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης . 

 

mesaralive.gr  01 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα