Στην  επιστημονική έρευνα ΔΙΑΦΩΝΗΕΝ συμμετείχαν οι Ασημιανοί

mesaralive.gr  05 March, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στην  επιστημονική έρευνα ΔΙΑΦΩΝΗΕΝ συμμετείχαν οι Ασημιανοί

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των Ασημιανών στην έρευνα ΔΙΑΦΩΝΗΕΝ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ερευνήτρια την επίσης καταγόμενη από το Ασήμι εκπαιδευτικό - διδάκτορα της Γλωσσολογίας Άννα Μύρου Σφακιανάκη.

«Αυτή η πρόθυμη και αφιλοκερδής συμμετοχή αποτελεί σαφή ένδειξη των διευρυμένων ενδιαφερόντων, της συνοχής και ουσιαστικά της έμπρακτης Αντίστασης της τοπικής κοινωνίας του Ασημίου στη σύγχρονη λίαν δυσμενή πραγματικότητα με εργασίες Πολιτισμού, αφού όχι μόνο έδοσε στήριξη σε ένα εγχείρημα επιστημονικό, αλλά και σημαντικά δεδομένα του Μεσαρίτικου γλωσσικού ιδιώματος παρείχε προς μελέτη στους ειδικούς.

Παρατίθεται αυτούσιο το περιεχόμενο της σχετικής ευχαριστήριας ανακοίνωσης.

Για το Δίκτυο Ασημίου ΔΚΑx2

Δρ. Μανώλης Γιαχνάκης

[email protected]

 

Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ιωάννινα 18/02/2016

Ευχαριστούμε τους Ασημιανούς και τις Ασημιανές που συμμετείχαν στην έρευνα του Προγράμματος ΘΑΛΗΣ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο: "ΔΙΑΦΩΝΗΕΝ: φωνήεντα των ελληνικών ΔΙΑλέκτων: ΦΩνολογική και φωΝΗτική ανάλυση, κατάρτιση διαλεκτικού ευρετηρίου και κοινωνική Ευαισθητοποίηση για την αΝάδειξη  του γλωσσικού πλούτου" (MIS 379396).

Η συμμετοχή τους στην έρευνα αυτή εξασφάλισε τη συλλογή σημαντικών γλωσσικών δεδομένων για τη διερεύνηση της κρητικής διαλέκτου, και ιδιαίτερα της ποικιλίας της Μεσσαράς, και τη συγκριτική της μελέτη σε σχέση με άλλες διαλέκτους της Ελλάδας.

Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε θερμά όλους τους ομιλητές και τις ομιλήτριες για την προθυμία τους να συμμετέχουν και για το χρόνο που διέθεσαν, αλλά και ιδιαίτερα τον Δρ Εμμανουήλ Γιαχνάκη για την πολύ σημαντική συμβολή του στη συλλογή των δεδομένων της έρευνας.

Πληροφορίες σχετικά με το ερευνητικό πρόγραμμα υπάρχουν στον ιστότοπο: http://www.vocalect.eu/

 

Η ερευνήτρια                                                                                                    Η συντονίστρια του προγράμματος

Άννα Σφακιανάκη                                                                                           Μαρία Μπαλτατζάνη

Εκπαιδευτικός, Διδάκτορας Γλωσσολογίας                                                        Επίκουρη καθηγήτρια Γλωσσολογίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δικτύου Κοινωνικής Αλλυλεγγύης και Διαχείρισης Κρίσεων Ασημίου.

 

mesaralive.gr  05 March, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ