Στην Κρήτη αύριο ο Κ.Μητσοτάκης-Το πρόγραμμα της επίσκεψης

  24 January, 2023 ΑΡΘΡΑ
Στην Κρήτη αύριο ο Κ.Μητσοτάκης-Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Το μισό τουλάχιστον Υπουργικό Συμβούλιο, μαζί με αρκετούς γραμματείς και υψηλόβαθμα στελέχη των υπουργείων αναμένονται επί κρητικού εδάφους τις ημέρες αυτές (αρχής γενομένης από σήμερα) σε μια πολυπληθή αποστολή... συνοδείας του πρωθυπουργού, που θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στο νησί μας αύριο Τετάρτη 25 και μεθαύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου.

Μέχρι στιγμής φέρεται να έχει “κλειδώσει” ήδη η κάθοδος μιας πλειάδας υπουργών και υφυπουργών, ενώ κάποιοι θα βρίσκονται εδώ από τη σήμερα Τρίτη 24 Ιανουαρίου, ως προπομποί της καθόδου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η πολυάριθμη κυβερνητική συνοδεία δεν είναι βεβαίως τυχαία, αφού η νέα αυτή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί μας (μετά την επίσκεψή του στη Γαύδο ανήμερα των Θεοφανίων) γίνεται με αμιγώς πολιτικό-προεκλογικό “άρωμα”, καθώς, εν μέσω μιας άτυπης, παρατεταμένης ήδη προεκλογικής περιόδου, ο ίδιος έχει ξεκινήσει έναν γύρο πολιτικών εξορμήσεων ανά την ελληνική επικράτεια, που εδράζεται μάλιστα σε ένα διαφορετικό μοντέλο περιοδειών...

Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του έχουν προσανατολιστεί σε μια νέα λογική περιοδειών, όπου θα περιλαμβάνονται συσκέψεις με τοπικούς φορείς, αλλά και ειδικές θεματικές παρουσιάσεις, με αντικείμενο δηλαδή τα τοπικά ζητήματα, τις ανάγκες, τα σχεδιαζόμενα έργα κ.τ.λ. των τόπων στα οποία περιοδεύει, σε μια εμφανή στόχευση συσπείρωσης των “γαλάζιων” ψηφοφόρων ή και προσέλκυσης νέων ψηφοφόρων ενόψει της ανοιξιάτικης - όπως όλα δείχνουν - εθνικής κάλπης.

Σε αυτό τον καμβά ακριβώς, παράλληλα με την ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία δεσπόζει φυσικά η κεντρική ομιλία που θα κάνει αύριο Τετάρτη το απόγευμα στο Ηράκλειο αλλά και η επίσκεψη-αυτοψία σε μεγάλα έργα, όπως το πρώτο εργοτάξιο του νέου ΒΟΑΚ έξω από τον Άγιο Νικόλαο και το υπό κατασκευή νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι Πεδιάδας, θα υπάρχει πλούσια δραστηριότητα και από τους υπουργούς, με επισκέψεις, συναντήσεις και συσκέψεις με τους τοπικούς θεσμικούς φορείς.

Ποιοι θα έρθουν σήμερα

Αναλυτικότερα, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναμένεται να κατέβει πιθανώς ακόμα και σήμερα στο Ηράκλειο και πιο συγκεκριμένα στις Αρχάνες για τις ανασκαφές και εν συνεχεία στο Μουσείο της Μεσαράς. Θα ακολουθήσει σύσκεψη για τα έργα Πολιτισμού μέσω ΕΣΠΑ, ενώ αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί εκ νέου σύσκεψη υπό την κ. Μενδώνη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς αναμένεται να βρεθεί σήμερα στο Σπήλι και από εκεί δεν αποκλείεται να ανακοινώσει εισιτήριο για το φοινικόδασος Πρέβελη όπως στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Από σήμερα θα βρεθεί στην Κρήτη και ο υφυπουργός Υποδομών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, μαζί με τη γενική γραμματέας Υποδομών Μαρία-Έλλη Γεράρδη, ενώ δεν αποκλείεται να κατέβει και ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα επίσης αναμένεται να φτάσει σήμερα στην Κρήτη και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες θα ξεκινήσει από Χανιά, θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Ρέθυμνο και εν συνεχεία Ηράκλειο, αφού φυσικά ασχοληθεί και με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, αλλά και με τα προβλήματα στα νοσοκομεία Λασιθίου.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναμένεται κι αυτός στο νησί μας, όχι όμως από σήμερα, ενώ με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται να πλαισιώσει τον πρωθυπουργό στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος “Υγεία Μπροστά για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας” που έχει προγραμματιστεί το πρωί της Πέμπτης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται και η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί επίσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στην Ιεράπετρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας δεν αποκλείεται να επισκεφτεί μεθαύριο Πέμπτη το Ρέθυμνο για τον αγιασμό στο Δημαρχείο Ρεθύμνου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, πέραν των παραπάνω υπουργών και υφυπουργών, είναι πολύ πιθανό επί κρητικού εδάφους, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας Μητσοτάκη, να βρεθούν ο υπουργός Ενέργειας-Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη - Οι σταθμοί του πρωθυπουργού αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη

Οι σταθμοί του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, 25 και 26 Ιανουαρίου αντίστοιχα, με επίκεντρο το Ηράκλειο, καθορίστηκαν και το επίσημο πρόγραμμα έκλεισε.

Στις 10:30 το πρωί αύριο Τετάρτη 25 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του ΒΟΑΚ στον Άγιο Νικόλαο και μία ώρα μετά θα βρίσκεται στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Καρτερό και εν συνεχεία, στη 1 μετά το μεσημέρι, θα παρουσιάσει το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Κρήτης στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τους βουλευτές της Περιφέρειας Κρήτης και στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία της επίσκεψής του στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Μεθαύριο Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης και στις 10:30 π.μ. θα παρουσιάσει στο Επιμελητήριο Ηρακλείου το Πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου “Φώφη Γεννηματά”.

Θα ακολουθήσει βόλτα στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου, όπου ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, επισκέπτες και επιχειρηματίες και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τον ΟΛΗ.

 

  24 January, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα