Στην...καρδιά του επερχόμενου καύσωνα η Μεσαρά

  29 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στην...καρδιά του επερχόμενου καύσωνα η Μεσαρά

Προ των πυλών πενθήμερος μίνι - καύσωνας

Ένα ιδιαίτερα ζεστό πενθήμερο αναμένουν οι μετεωρολόγοι από αύριο Τρίτη, με τις υψηλές θερμοκρασίες να διατηρούνται έως και την ερχόμενη Κυριακή σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η άνοδος της θερμοκρασίας που χαρακτηρίζεται από τους μετεωρολόγους ως "ήπιος καύσωνας" οφείλεται στην κίνηση θερμών αέριων μαζών από τη Βόρεια Αφρική, από την οποία θα επηρεαστούν πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η νότια Κρήτη και κυρίως η περιοχή της Μεσαράς. 

Ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες θα φτάσει τους 36 - 37 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους ακόμη και τους 38.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει για τον επικείμενο μίνι - καύσωνα

"Η εξασθένηση του μελτεμιού από την Τρίτη στο Αιγαίο θα σημάνει την περαιτέρω κίνηση των θερμών αερίων μαζών από την βόρεια Αφρική προς την περιοχή μας.

ΗΠΙΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από την Τρίτη μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας που έρχεται, ο καιρός θα είναι άκρως καλοκαιρινός με τον υδράργυρο να σημειώνει σημαντική άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και να φτάνει στα επίπεδα ήπιου καύσωνα. Αυτό σημαίνει ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας θα φτάσουν τους 36-37°C και πιθανόν τοπικά ακόμη και τους 38°C.

ΖΕΣΤΗ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Οι συνθήκες θα είναι καθαρά καλοκαιρινές και στην περιοχή της Αττικής με τη θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης της Αθήνας να είναι πολύ ανεβασμένη. Οι μέγιστες τιμές του υδραργύρου στις επόμενες ημέρες θα είναι οι ακόλουθες :

Δευτέρα : 34-35°C
Τρίτη : 37°C
Τετάρτη : 36-37°C
Πέμπτη : 36°C

ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εκτός της Αττικής, αρκετή ζέστη θα επικρατήσει και σε ευπαθή στη ζέστη τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής χώρας, όπως για παράδειγμα :

- Πεδινά κεντρικής Μακεδονίας
- Θεσσαλικός Κάμπος
- Κάμπος Αγρινίου
- Πεδινά Φθιώτιδας και Βοιωτίας
- Δυτική Πελοπόννησος
- Αργολικός κάμπος
- Μεσαρά (νότια Κρήτη)
- Ρόδος"

 

  29 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ