Στις εκδηλώσεις μνήμης Πεσόντων και Ολοκαυτώματος Καμαρών

  12 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στις εκδηλώσεις μνήμης Πεσόντων και Ολοκαυτώματος Καμαρών

Με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τους Πεσόντες και το Ολοκαύτωμα των Καμαρών από τα στρατεύματα κατοχής τον Μάη του 1944, ο Γραμματέας της Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ολοκαύτωμα των Καμαρών είναι ενδεικτικό των ειδεχθών εγκλημάτων πολέμου που υπέστησαν οι Κρητικοί κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ως την μέγιστη ποινή για την αγάπη τους για τον τόπο τους, την ελευθερία και την δημοκρατία.

 

Η επέτειος του Ολοκαυτώματος των Καμαρών αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα στις μέρες μας. Μετά από 75 χρόνια,  η Ελλάδα, η Ευρώπη βρίσκονται ξανά αντιμέτωπες με τον φασισμό που κερδίζει έδαφος τόσο στο πεζοδρόμιο, όσο και στην πολιτική.

 

Οι Καμαριανοί, οι Κρήτες, αλλά και όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να τιμήσουμε τους νεκρούς μας, όλους όσους αγωνίστηκαν ενάντια στις αντιδημοκρατικές δυνάμεις του απολυταρχικού λαϊκισμού.

 

Έχοντας συνείδηση του ηρωικού μας παρελθόντος, κρατούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη του τόπου μας! Είναι πλέον η σειρά μας να αγωνιστούμε για να διαφυλάξουμε τις ελευθερίες μας, τη δημοκρατία μας, ένα καλύτερο αύριο για τον Πατρίδα μας». 

 

  12 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα