Στο 90% η πτώση στο καύσιμο – Στα ύψη η ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης

  27 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Στο 90% η πτώση στο καύσιμο – Στα ύψη η ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης

Πρωτόγνωρα είναι τα όσα συμβαίνουν εξαιτίας κορωνοϊού και στα πρατήρια υγρών καυσίμων του νομού Ηρακλείου.

Διανύουμε τον μήνα Απρίλιο και πρώτη φορά στα χρονικά υπάρχει αυξημένη ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης ενώ την ίδια ώρα καταγράφεται μία πρωτοφανή πτώση στα καύσιμα.

 Από τη μία η καραντίνα και από την άλλη η κατακόρυφη πτώση στην τιμή δημιουργούν την μεγάλη αύξηση που παρατηρείται στην κίνηση του πετρελαίου θέρμανσης.

«Το τελευταίο διάστημα δουλεύει πολύ το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο και παίρνει παράταση δεκαπέντε ακόμα ημέρες. Ο κόσμος μένει σπίτι και προμηθεύεται πετρέλαιο θέρμανσης εξαιτίας και της καλής τιμής που υπάρχει», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Υγρών καυσίμων του νομού Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης ο οποίος επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει κατέβει στα 86 λεπτά το λίτρο (στην έναρξη της σεζόν η τιμή του έφτανε στο 1,12 ευρώ το λίτρο).

«Αυτή η πτώση έχει κινήσει το ενδιαφέρον του κόσμου που σκέφτεται ότι δεν θα ξαναβρεί πιθανόν αυτή τη τιμή κι υπάρχει έντονη κινητικότητα. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που τον Απρίλιο έχουμε τέτοια κίνηση», ανέφερε σχετικά ο κ. Σαμόλης.

90% πτώση στα καύσιμα

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η κατάσταση στα καύσιμα καθώς εξαιτίας κορωνοϊού η πτώση έχει φτάσει και στο 90%.

«Έχει παρατηρηθεί μία σημαντική πτώση στον τομέα των καυσίμων εξαιτίας του κορωνοϊού. Κι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να γίνει η άρση των μέτρων. Εμείς έχουμε πτώση της τάξης του 80% ωστόσο τα καταστήματα που βρίσκονται μέσα στο κέντρο της πόλης παρουσιάζουν πτώση της τάξης του 90% εξαιτίας του ότι έχουν κλείσει τα πάντα και δεν υπάρχει κίνηση», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Σαμόλης ο οποίος τόνισε πως και στα καύσιμα έχει καταγραφεί μείωση στην τιμή.

«Η τιμή της βενζίνης και του diesel έχει πέσει κατά 32 λεπτά. Η πτώση αυτή οφείλεται τόσο στον κορωνοϊό που έχει πλήξει όλον τον κόσμο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαιτούμενη ζήτηση, όσο και στην ασυνεννοησία που επικρατεί ανάμεσα σε Ρωσία, Αραβικά Εμιράτα και Αμερική», εξήγησε ο κ. Σαμόλης ο οποίος εκτιμά ότι δεν θα αυξηθεί το καύσιμο στο άμεσο μέλλον.

 

  27 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα