Στο επικεντρο τα προβλήματα των σχολείων της Μεσαρας

  30 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στο επικεντρο τα προβλήματα των σχολείων της Μεσαρας

Ανακοίνωση για τις αποφάσεις του ΔΣ της Έν_ωσης Γονέων Μαθητών Φαιστού σχετικά με τις_ εξελίξεις και τα ειδικότερα προβλήματα τω_ν σχολείων του δήμου Φαιστού.

«Για τη σχολική στέγη.

Η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συνεχίζει στην ίδια ρότα με τους προκατόχους της. Η έλλειψη εκπαιδευτικών, η υποχρηματοδότηση των σχολείων, οι ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές, η έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης, η κοροϊδία στη δίχρονη Προσχολική Αγωγή χωρίς να διασφαλιστούν προηγούμενα προσωπικό και υποδομές, αλλά και το περιεχόμενο της μόρφωσης, είναι μια καθημερινότητα που δυσχεραίνει τη μόρφωση των παιδιών μας. Αποφασίζουμε να υποβληθεί ως θέμα για συζήτηση στο ΔΣ του δήμου Φαιστού η σχολική στέγη, η κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο χώρος στον οποίο ζουν και μαθαίνουν τα παιδιά μας. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  ΛΥΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Υπάρχουν στον δήμο μας σημαντικότατες ελλείψεις σε βασικές υποδομές των σχολείων, ξεκινώντας από τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια και φτάνοντας στις βιβλιοθήκες, γυμναστήρια και αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, συνεχίζεται το αίσχος των κοντέινερ, με αποτέλεσμα τελικά  ούτε η μαθησιακή διαδικασία να γίνεται ολοκληρωμένα ούτε να καλλιεργείται η ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών με βάση τις σημερινές ανάγκες.
Για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. Διεκδικούμε μαζικούς και μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών στα σχολειά μας! Η κατάσταση στα σχολεία μετά τα 10 χρόνια αδιοριστίας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων είναι πλέον εκρηκτική. Στα σχολειά μας υπάρχουν ακόμη κενά ! Είναι κοροϊδία οι εξαγγελίες για τους ορισμένους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, για τους οποίους το  Υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει  δώσει σαφή απάντηση για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Είναι ντροπή να περηφανεύονται ότι θα λειτουργεί χωρίς κενά η Ειδική Αγωγή με τους 4.500 διορισμούς, τη στιγμή που μέχρι τώρα εργάζονται 15.524 ως αναπληρωτές. Στη Γενική Αγωγή, ακόμα και η εξαγγελία των 5.250, για την οποία δεν υπάρχει κονδύλι στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2020,  είναι σταγόνα στον ωκεανό, αφού ήδη δουλεύουν σχεδόν 25.000 συμβασιούχοι.

Επιβεβαιώνεται στην πράξη για ακόμη μια φορά ότι η αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική πάνε χέρι-χέρι, επιβεβαιώνεται πως η αντιλαϊκή πολιτική χτυπά, εκτός από τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, όλα τα λαϊκά δικαιώματα.  

Α. Για τον νέο αντιασφαλιστικό νόμο που φέρνει αυτές τις μέρες στη Βουλή η  κυβέρνηση της Ν.Δ. Οι γονείς εργαζόμενοι, με μισοδουλειά, αγρότες, μικροί ΕΒΕ, άνεργοι δηλώνουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια της Κυβέρνησης, που βασισμένη στον νόμο λαιμητόμο του Κατρούγκαλου επιδιώκει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Μας θέλουν να δουλεύουμε μέχρι τα 67 χρόνια για άνδρες και γυναίκες, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διασπούν την ενιαία σύνταξη σε «εθνική» και ανταποδοτική, θωρακίζουν νομοθετικά και δικαστικά τον περιορισμό της κρατικής εγγύησης σε ένα πολύ μικρό μέρος της σύνταξης, που σήμερα βρίσκεται στα 384 ευρώ, τη λεγόμενη «εθνική σύνταξη», η οποία είναι χρηματοδοτούμενη από τη γενική φορολογία (σε βάρος μας). Τα υπόλοιπα, που είναι πληρωμένα με τον ιδρώτα και το αίμα, τις κρατήσεις μιας ζωής, θα μπορούν να κόβονται, να «κουρεύονται» για τις τράπεζες, να παίζονται στη ρουλέτα του χρηματιστηρίου και να χάνονται σε μια στιγμή, για  τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Για τα σχολειά μας θέλουν εκπαιδευτικό παππού/γιαγιά των μαθητών, κυριολεκτικά με το Πι στην τάξη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μόρφωση των μαθητών. Θα μας βρουν απέναντι!

Β. Για την κύρωση στη Βουλή τη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων.  Καλούμε  τους  γονείς  του δήμου Φαιστού και  τα  παιδιά  μας, να ορθώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, που η κυβέρνηση έφερε για κύρωση στη Βουλή, πατώντας στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η  συμφωνία, έργο των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, μετατρέπει τη χώρα μας όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο επιθέσεων. Περιλαμβάνει τη βάση της Σούδας, που αποδείχθηκε αιχμή του δόρατος στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας. Περιλαμβάνει μεγάλη αεροπορική βάση, λιμάνι και εγκαταστάσεις που στηρίζουν τα αμερικανοΝΑΤΟικά αεροσκάφη, τα πυρηνικά υποβρύχια, τα αεροπλανοφόρα που ξερνάνε το θάνατο κατά των λαών. Δίνουμε σε όλα τα μέτωπα το αγωνιστικό μας «παρών». Όχι στις βάσεις και τα πυρηνικά. Να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας». Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις. Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Γ. Για τους αγωνιζόμενους αγρότες στον Νομό μας, που καταστράφηκε η σοδειά τους με ευθύνη των κυβερνήσεων, τοπικής και περιφερειακής διοίκησης και απαιτούν αποζημίωση για την πλήρη καταστροφή στην ελαιοπαραγωγή. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στη  φτωχή και μικρομεσαία αγροτιά, που η βάρβαρη και αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται στις πλάτες της, η παντελής έλλειψη στήριξης αυτών που πραγματικά μοχθούν για να παράγουν, αφήνοντας τους μεγαλοεμπόρους και τα μονοπώλια να λυμαίνονται τον ιδρώτα τους, παίρνοντας τα προϊόντα σε τιμές κάτω του κόστους παραγωγής, οδηγούν ουσιαστικά στον αφανισμό της. Παράδειγμα η Κρήτη, η περιοχή μας όπου  μπορούν να παραχθούν σχεδόν όλα τα αγροτικά προϊόντα που έχει ανάγκη ο λαός μας για να τραφεί ποιοτικά και φθηνά. Παρ’ όλα αυτά, οι αγρότες δεν τα βγάζουν πέρα και τα λαϊκά στρώματα δυσκολεύονται να αγοράσουν προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας.

Ο αγώνας αποτελεί μονόδρομο. Κι αυτό για να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια». 

 

  30 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα