Στο Τεφέλι οι αγρότες Αρχανών και Αστερουσίων τιμούν το Κιλελέρ.

mesaralive  13 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑ
Στο Τεφέλι οι αγρότες Αρχανών και Αστερουσίων τιμούν το Κιλελέρ.

Φωτο:dialogos.com

Με μια συγκέντρωση στο Τεφέλι, την Κυριακή 22 Μαρτίου οι αγρότες Αρχανών Αστερουσίων τιμούν το Κιλελέρ.

Λίγες μέρες νωρίτερα  και συγκεκριμένα την επόμενη Τρίτη 17 Μαρτίου ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών συνδιοργανώνει μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων μια πρώτη απάντηση, αγωνιστική διεκδικητική στις 10 το πρωί στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε ανακοίνωση των αγροτικών συλλόγων Αρχανών και Αστερουσίων αναφέρεται :

«Ένα μήνα μετά τις εκλογές και τη νέα συγκυβέρνηση, όλα τα προβλήματα που είχαμε είναι εδώ!

Απλήρωτη παραγωγή, τιμές κάτω του κόστους, καθημερινά αυξανόμενο κόστος παραγωγής, το ένα χαράτσι μετά το άλλο, φορολογία από το 1ο ευρώ με 13%, κράτημα λογιστικών βιβλίων, αγρότες ανασφάλιστοι, αυξημένα ασφάλιστρα ΕΛΓΑ, κόψιμο 9,5% των επιδοτήσεων , ΚΑΠ 2014-2020 που μειώνει τις επιδοτήσεις ακόμα και στο 25% για φέτος….

Ο αντίπαλος είναι εδώ! Επιχειρηματικοί όμιλοι, μονοπώλια, βιομήχανοι που μαζί με τις κυβερνήσεις, την ΕΕ της ΚΑΠ, μας φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών.

Αυτός ο αντίπαλος δεν έφυγε με την εναλλαγή της κυβέρνησης και με το δεδομένο ότι η νέα κυβέρνηση πίνει νερό στην ΕΕ και στην καταστροφική ΚΑΠ, δεν πρόκειται να δώσει λύσεις στα προβλήματα της  μικρομεσαίας αγροτιάς.

Σαν να μην έφταναν αυτά, η κυβέρνηση προχώρησε ακόμα πιο πέρα βάζοντας χέρι στα αποθεματικά του ΟΠΕΚΕΠΕ. Παίρνουν περίπου 250 εκατ. ευρώ για να πληρώσουν άλλες υποχρεώσεις. Τα πάνε στην τράπεζα της Ελλάδας.

Με αυτή την απόφαση το πρόβλημα των καθυστερημένων πληρωμών προς τους αγρότες θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο καθώς θα καθυστερήσουν οι πληρωμές, εξισωτικής, βιοκαλλιέργειας, ΦΠΑ κ.α.. Έχουμε πείρα από καθυστερήσεις και επανελέγχους όλα αυτά τα χρόνια.

Η καλύτερη αξιοποίηση των ταμειακών είναι να πληρωθούν οι παραγωγοί τα χρωστούμενα.

Η κυβέρνηση προχωράει ακόμα και στην μείωση των πενιχρών κονδυλίων για την δακοκτονία. Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτούς.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ

Οι αγροτικοί σύλλογοι καλούν τους μικρομεσαίους αγρότες χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, να μην αφήσουμε να περάσουν αυτές οι αποφάσεις. Να βάλουμε φρένο σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Να διεκδικήσουμε λύσεις που θα δώσουν ανάσα στην επιβίωσή μας:

Δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα-διεκδικούμε όλα όσα χάσαμε τα τελευταία χρόνια.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών συνδιοργανώνει μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων μια πρώτη απάντηση, αγωνιστική διεκδικητική τη Τρίτη 17 Μάρτη, στις 10 το πρωί στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, με παράσταση των διοικήσεων τους, για την άμεση καταβολή όλων των χρωστούμενων αγροτικών ενισχύσεων.

Καλούμε επίσης όλους τους αγρότες και τις αγρότισσες την Κυριακή  22 Μάρτη στην εκδήλωση - συγκέντρωση  που διοργανώνουμε τιμώντας τα 105 χρόνια από την εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ το 1910. Η συγκέντρωση θα γίνει στο Τεφέλι στις 11:30 το πρωί.

Άμεσες διεκδικήσεις:

•Να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα-οι περικοπές της νέας ΚΑΠ 2015-2020 που οδηγούν σε μείωση των ενισχύσεων κατά 50% σε σχέση με το 2013.

•Να μην ισχύσει η φορολόγηση από το 1ο ευρώ με 13% και η προκαταβολή φόρου 27,55 για το 2015.

•Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 και να μην φορολογηθούν οι ενισχύσεις.

•Όχι στα λογιστικά βιβλία με τζίρο έως 40.000 ευρώ.

•Να μην γίνεται παρακράτηση από τις εθνικές ενισχύσεις και της επιστροφής ΦΠΑ για χρέη που έχουν οι αγρότες σε ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, εφορεία και Δήμους.

•Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα μας που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής μας δραστηριότητας.

•Σφράγιση όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

•Να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ οι αγρότες στην επιβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ που πρέπει να είναι  δωρεάν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και με ευθύνη του.

•Να μην ισχύσει η κατάργηση της ενίσχυσης σε όσους καλλιεργούν 4 στρέμματα και κάτω.

•ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή.

Τώρα να δοθούν οι αποζημιώσεις για τον περονόσπορο 2011.

•Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για αγρότες και 55 για τις αγρότισσες.

Να πάρουν πίσω τώρα την αύξηση ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα.

 

mesaralive  13 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑ