Στο Υπουργείο για την Tuta Absoluta o Αγροτικός Σύλλογος Τυμπακίου

mesaralive.gr  06 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Στο Υπουργείο για την Tuta Absoluta o Αγροτικός Σύλλογος Τυμπακίου

Ο «εφιάλτης» της Tuta Absolouta που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον αγροτικό κόσμο της Μεσαράς και του Τυμπακίου και να καταστρέφει την παραγωγή ντομάτας συνεχίζεται…

Το θέμα ήταν σε προτεραιότητα στην ατζέντα των αιτημάτων του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Τυμπάκι παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, ενώ ο Πρόεδρος κ . Μανώλης Ορφανουδάκης έθεσε το «καυτό» αυτό θέμα στον Υφυπουργό και στην συνάντηση που είχαν στο πλαίσιο  του Συνεδρίου με θέμα το Αμπέλι και την Ελιά στον Προφήτη Ηλία.

Και μπορεί τότε ο κ. Κοκκαλης να είχε εξηγήσει στον Πρόεδρο του ΑΣ Τυμπακίου ότι το θέμα δεν ανήκει στο χαρτοφυλάκιό του και  δεν γνωρίζει γιατί δεν υπάρχει ένταξη στο πρόγραμμα Κομφούζιο, ωστόσο είχε δεσμευτεί ότι θα το εξετάσει.  

Ο Αγροτικός Σύλλογος Τυμπακίου πάντως επιμένει στο αίτημα για ένταξη της περιοχής στο πρόγραμμα Κομφούζιο και μάλιστα όπως ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο κ. Μανώλη Ορφανουδάκη, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας  ο  ίδιος θα επισκεφθεί για άλλη μια φορά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να καταθέσει εκ νέου το αίτημα ένταξης της περιοχής στο πρόγραμμα «Κομφούζιο» για την καταπολέμηση της Tuta Absoluta.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, μόνο η μέθοδος «Κομφούζιο» θα σώσει τους παραγωγούς και ζητούν από την Κυβέρνηση να τους εντάξει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, το οποίο ήδη εφαρμόζεται για τους παραγωγούς άλλων περιοχών της χώρας.

Ενώ όπως σημειώνουν, αφού οι ζημιές που προκαλούνται από το έντομο αυτό δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση του, παρέχοντας στήριξη στους παραγωγούς

 

mesaralive.gr  06 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα