Στο Υπουργείο η “αυλαία” της κινητοποίησης - Στα καράβια επιβιβάζονται, απόψε, οι αγρότες

Μesaralive.gr  08 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στο Υπουργείο η “αυλαία” της κινητοποίησης - Στα καράβια επιβιβάζονται, απόψε, οι αγρότες

Φώτο: Μesaralive.gr

"Τραμπούκος είναι ο Υπουργός όχι εμείς"

Πίσω στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επέστρεψαν οι Κρητικοί Αγρότες, αφού συνάντησαν "μπλόκο" από τα ΜΑΤ έξω από τα τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Στο Υπουργείο έπεσε και η "αυλαία" της σημερινής κινητοποίησης, ενώ αποφασίστηκε απόψε να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής και να επιστρέψουν σε Ηράκλειο και Χανιά. Όσο για τους προσαχθέντες, αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά τις 16.00.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ οι αγρότες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που παρατάχθηκαν ώστε να ανακόψουν την είσοδο τους στα γραφεία του κόμματος.  

Σημειώθηκαν στιγμές έντασης με τους αστυνομικούς ενώ και πάλι έβαλαν φωτιά σε κάδους. Αφού δεν κατάφεραν να επιδώσουν ψήφισμα αποφάσισαν να επιστρέψουν ξανά στο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης ωστόσο αποκλείουν συνάντηση με τον Υπουργό.

Μαγκούρες, χημικά και μάχες σώμα με σώμα 

Νωρίτερα, η συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο χαρακτηρίστηκε από συρράξεις μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών.  Χημικά, συμπλοκές και κυνηγητό στους γύρω δρόμους.  Οι  δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, όταν κάποιοι αγρότες προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην πλατεία Βάθη.

Οι αγρότες επιτέθηκαν σε κλούβες της αστυνομίας και έσπασαν τα τζάμια με τις ξύλινες μαγκούρες που κρατούν, όταν έμαθαν ότι δεν θα επιτραπεί σε πολυπληθή αντιπροσωπεία τους να εισέλθει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να συναντηθεί με τον υπουργό.

Κατά διαστήματα σημειώνονταν συμπλοκές μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών, καθώς και κυνηγητό στους γύρω δρόμους. Στις φλόγες παραδόθηκαν κάδοι απορριμμάτων ενώ οι αγρότες έκαψαν και μια σημαία του ΣΥΡΙΖΑ σε ένδειξη οργής και διαμαρτυρίας.

Το μεσημέρι η κατάσταση εκτονώθηκε, καθώς συμφωνήθηκε τελικά να υπάρξει συνάντηση στο υπουργείο με 8μελή ομάδα αγροτών. Εν τέλει η συνάντηση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ καθώς οι αγρότες αρνήθηκαν να συμμετέχουν σε μια κλειστή σύσκεψη ζητώντας την παρουσία των ΜΜΕ. 

Σημειώνεται ότι η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 2 Κρητικών αγροτών εκ των οποίων ο ένας είναι μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου ενώ έχουν ξεκαθαρίσει ότι αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες δεν πρόκειται να αναχωρήσουν από την Αθήνα.

"Τραμπούκος είναι ο Αποστόλου"

Οι αγρότες μάλιστα έδωσαν και απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, περί τραμπουκισμών.

«Τραμπούκοι είναι οι ίδιοι και οι όμοιοι του, οι οποίοι καταπάτησαν την ψήφο του ελληνικού λαού», τόνισε ο αγρότης Παναγιώτης Κουτσομίχος, που νωρίτερα είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τα παιδιά μας και τις οικογένειες μας και δεν μπορεί ο κ. Αποστόλου να μας βάζει απέναντι στα αδέλφια μας (σ.σ. την αστυνομία) και να μας θεωρεί τραμπούκους. Τραμπούκος είναι ο ίδιος, ο οποίος δεν δέχθηκε την αποστολή των συντονιστικών επιτροπών με τις κάμερες», είπε σε έντονο ύφος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αποστόλου είχε σχολιάσει τα επεισόδια που εξελίχθηκαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζοντας: «Άλλο ο διάλογος τον οποίο επιδιώκουμε και υπηρετούμε και άλλο ο τραμπουκισμός. Τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν το αγροτικό κίνημα, αντίθετα το συκοφαντούν και το υπονομεύουν».

 

cretalive.gr

 

Μesaralive.gr  08 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα