Στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης  ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου

mesaralive.gr  25 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης  ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης και ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Εκεί, είχαν διαδοχικές συναντήσεις με το Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο Κασίμη παρουσία και του Βουλευτή Χανίων κ. Παύλου Πολάκη.

Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν οι πορεία των έργων που χρηματοδοτούνται από προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που στοχεύει στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη και βιώσιμη ανταγωνιστικότητα του αγροτικού χώρου συμβάλλοντας ουσιαστικά στη γενικότερη αναπτυξιακή πολιτική της χώρας.

Οι Δήμοι είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι αφού και στο νέο πρόγραμμα θα υπάρχουν Μέτρα για την υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων που αφορούν τις αγροτικές περιοχές.

Ο κ. Ταταράκης κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων που εκτελούνται σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο (έως 30 Νοεμβρίου 2015), ανέλυσε τις απόψεις του για το Πρόγραμμα Αγροτικής Αναπτυξης 2014-2020 τις επιλέξιμες δράσεις και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και εξέφρασε την αντίθεση του σχετικά με τον διαχωρισμό των περιοχών παρέμβασης ανάλογα με το πρόγραμμα LEADER ή ΟΠΑΑΧ.

Ο Αν. Υπουργός κ. Αποστόλου δεσμευτήκε ότι θα εξετάσει με προσοχή τις απόψεις των δύο Δημάρχων αφού αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωσης των έργων ενώ ανακοίνωσε ότι άμεσα θα υπάρξουν νέες προκηρύξεις προγραμμάτων με περισσότερα Μέτρα και επιλέξιμες Δράσεις που μπορούν να ενταχθούν οι Δήμοι.

Επίσης ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Ταταράκης παρακολούθησε την ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Δήμων και Περιφερειών (CEMR) με θέμα: «Τα οικονομικά των Ελληνικών Δήμων στο Ευρωπαϊκό Περιβάλλον». Στόχος της ημερίδας ήταν να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας στρατηγικής για τα οικονομικά των δήμων, συνυπολογίζοντας τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στους ευρωπαϊκούς δήμους.

 

mesaralive.gr  25 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα