Στον Υπουργό Δήμαρχοι της Κρήτης

mesaralive.gr  03 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Στον Υπουργό Δήμαρχοι της Κρήτης

Φώτο: mesaralive

Αντιπροσωπεία δημάρχων της Κρήτης, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Βασίλη Λαμπρινό, το δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα, το δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό, το δήμαρχο Χερσονήσου κ. Γιάννη Μαστοράκη και το δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων κ. Μανώλη Κοκοσάλη επισκέφθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ιωάννη Μπαλάφα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Ηρακλείου, κ. Σωκράτης Βαρδάκης.
Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η διάρθρωση και η λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Κρήτη, εν όψει της ψήφισης του νόμου για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Οι δήμαρχοι, εκφράζοντας ουσιαστικά την ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης, ζήτησαν από τον Υπουργό κ. Μπαλάφα, να διατηρηθεί η υφιστάμενη μορφή των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων της Κρήτης διατηρώντας την αυτοτέλειά τους και να συγχωνευθεί ο ΕΣΔΑΚ στον Περιφερειακό ΦΟ.Δ.Σ.Α Κρήτης. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε να προβλεφθεί η παράταση λειτουργίας των εν λόγω φορέων πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2015, για τουλάχιστον ένα έτος.
Ο Υπουργός καταρχήν ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα των δημάρχων και δεσμεύτηκε να επεξεργαστεί τα αιτήματά τους, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την καλή εικόνα που παρουσιάζει διαχρονικά η διαχείριση των απορριμμάτων στην Κρήτη.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

mesaralive.gr  03 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα