Στου κύκλου τα γυρίσματα και στην εσωτερική κραυγή της ψυχής

mesaralive.gr  29 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στου κύκλου τα γυρίσματα και στην εσωτερική κραυγή της ψυχής

Την Τετάρτη το βράδυ στο Αλσύλλιο Κούλε Μοιρών οι Τέχνες είχαν γιορτή και μέθεξη…

Κόσμος πολύς και κυρίως παιδιά κατέκλυσαν τον χώρο της τρίτης σκηνής και μετά τις υπέροχες δράσεις χρωμάτων και ζωγραφικής από το βιωματικό εργαστήρι της εικαστικού Βούλας Λαδουκάκη, η  θεατρική ομάδα «ΣΒΟΥΡ» του Γιάννη Πανταγιά μας περιήγησε μέσα από τα μονοπάτια της εσυναίσθησης και του πάθους των συναισθημάτων μας, ως το μάθος στην αναζήτηση της αλήθειας και την απόρριψη της κολακείας και του ψέματος για να καλύψουμε το φιλήδονο «Εγώ Μας».

 Σπουδαία διδαχή ετούτη και τα παιδιά σε μια διαδραστική προσπάθεια μετείχαν ενεργά στην ροή του παραμυθιού του Άντερσεν με την εξαιρετική ερμηνεία των συντελεστώ της παράστασης.

Με την παρουσία του τίμησε τη γιορτή αυτή ο περιφερειακός σύμβουλος κος Λάμπρος Καμπουράκης.

Στα μονοπάτια το Eρωτόκριτου μάς οδήγησε με την λαλίστατη λογοτεχνική πέννα της, η παιδίατρος – λογοτέχνης κα Στέλλα Κανακη. Στις σελίδες του νέου βιβλίου της μπορέσαμε να δούμε την ερμηνεία στίχων - κατά κάποια έννοια δυσνόητων - αν και τραγουδισμένων από τα χείλη όλων μας.

Η θεατρική απαγγελία από το πρωτότυπο κείμενο της Ευελίνας Φραγκιαδάκη έδωσε την πινελιά του Βιντσέντζου Κορνάρου για να δώσει με τη σειρά της, τη σκυτάλη στον καλλιτέχνη Γκερεδάκη Γιώργο και στο συγκρότημά του σε διαδρομές απ΄ τον Ερωτόκριτο ως τον Βρεττάκο με δρώμενα και της ποίησης απαγγελία από την Εύα Καπελλακη - Κοντού.

Το Φεστιβάλ Τεχνών συνεχίζει την πορεία του μέχρι την Παρασκευή 30 Αυγούστου στο Αλσύλλιο Κούλε Μοιρών  από τις 7.30μ.μ.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΕΛΟΥΜΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΞΕΦΩΤΟ!

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Fedrico II”]

 

mesaralive.gr  29 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα