Στους Καλούς Λιμένες η πριγκίπισσα

  13 August, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στους Καλούς Λιμένες η πριγκίπισσα

Ξεκουράζεται στην Κρήτη

Η πριγκίπισσα Σαλίμα Αγά Χαν μετά τις επισκέψεις που έκανε στους χώρους και στα σπίτια του Παιδικού Χωριού SOS στο Ηράκλειο και τις ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους προτίμησε να μείνει λίγο στην Κρήτη. Συγκεκριμένα φιλοξενείται, από τον Πύρρο Βαρδινογιάννη στους Καλούς Λιμένες, ενώ τις τελευταίες ώρες πήγε και στα Μάταλα.

Εκεί απολαμβάνει θάλασσα, ήλιο και χαλάρωση, μάλιστα τυγχάνει φροντίδας και περιποίησης από ειδικούς που έχουν κληθεί στη βίλα. 

Θυμίζουμε ότι η πρώην σύζυγος του θρησκευτικού ηγέτη των ισμαηλιτών, πρίγκιπα Καρίμ Αγά Χαν, βρέθηκε στη Φοινικιά του Ηρακλείου για να ενισχύσει τις προσπάθειες του οργανισμού, ο οποίος προσφέρει εδώ και χρόνια βοήθεια σε παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, παρέχοντάς τους φροντίδα και προστασία.

Το ανεπιτήδευτο στιλ της γαλαζοαίματης, η οποία έφτασε στις εγκαταστάσεις των παιδικών χωριών φορώντας λευκή παντελόνα, εμπριμέ πουκάμισο και ψάθινο καπέλο, ενώ ήταν βαμμένη απλά, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στους ανθρώπους του οργανισμού που την υποδέχθηκαν. Αίσθηση έκαναν και η απλότητα και η ζεστασιά με τις οποίες περιέβαλε τα παιδιά, τα οποία την πλησίασαν για να της μιλήσουν. Στη συνέχεια, η Σαλίμα Αγά Χαν είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους και στα σπίτια του Παιδικού Χωριού SOS. 

Το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει το προσεχές διάστημα στη Φοινικιά, αποτελείται από τρία σπίτια, καθένα από τα οποία θα φιλοξενήσει ως δέκα παιδιά με δύο «μαμάδες», και από ακόμη ένα κτίριο, το οποίο θα στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες, τις υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, μία βιβλιοθήκη με υπολογιστές και διάφορες άλλες δραστηριότητες των παιδιών. Στο κέντρο της έκτασης θα υπάρχει και παιδική χαρά.

 

cretalive.gr

 

  13 August, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ