Στρατός: Τέλος εποχής για το G3
Ποιο είναι το νέο τυφέκιο
Το G3 πρόκειται να αποχωρήσει σταδιακά και στη θέση του, με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. θα εμφανιστεί το «Εθνικό τυφέκιο».
Σύμφωνα με το enikos.gr, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας είναι στο τελικό στάδιο της επιλογής και σύντομα όπως δείχνουν τα πράγματα, θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του G3.
Αυτό που αναζητεί ο ελληνικός στρατός είναι η εγχώρια παραγωγή του τυφεκίου. Παράλληλα οι υπεύθυνοι αυτό που θέλουν είναι να γίνει παραχώρηση των δικαιωμάτων και η όποια συμφωνία γίνει θα έχει διακρατικό χαρακτήρα, σε περίπτωση που αφορά πρόταση από το εξωτερικό.
Οι πληροφορίες θέλουν να επιλέγεται όπλο 5,56mm διαμετρήματος, χωρίς όμως να εγκαταλείπεται εντελώς το 7.62mm.
Αναφορικά με το G3 ωστόσο, δεν μπορούν να αντικατασταθούν άμεσα, καθώς υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός αχρησιμοποίητων.
Δείτε επίσης
- Μήπως η τρίτη ηλικία έχει πρόβλημα με το ίντερνετ;
- Αλλαγές στον ΑΜΚΑ: Τι ισχύει με τη νέα εγκύκλιο, για τη δωρεάν περίθαλψη στους ανασφάλιστους
- Στρατάκος: O «φραπές» έλεγε διάφορα, δεν τα έπαιρνα ως σοβαρά
- Δίκη για το predator: Στο βήμα πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ που παγιδεύτηκε με το λογισμικό
- 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης: Υπηρεσία Ψυχολογικής Υποστήριξης στο Κέντρο Υγείας Μοιρών





