Στρεπτόκοκκος: Ποιο είναι το πρώτο σύμπτωμα - «Χρειάζεται άμεσα αγωγή»

  06 February, 2024 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Στρεπτόκοκκος: Ποιο είναι το πρώτο σύμπτωμα - «Χρειάζεται άμεσα αγωγή»

Την προσοχή των γονιών για τα συμπτώματα των παιδιών συνιστά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στην τραγική είδηση του θανάτου του 9χρονου παιδιού από στρεπτόκοκκο στο Διδυμότειχο.

Χρειάζεται άμεσα αγωγή 

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 η γιατρός, «δεν ξέρουμε πόσες μέρες νοσούσε» ενώ τόνισε πως το πρώτο σύμπτωμα είναι ο πονόλαιμος.

«Αν το παιδί πει ‘δεν μπορώ να καταπιώ’, πρέπει να πάει κατευθείαν στον γιατρό για τεστ και να ξεκινήσει αμέσως η αντιβίωση».

«Οι επιπλοκές του στρεπτόκοκκου γίνονται όταν δεν ξεκινήσει άμεσα η αγωγή», επισημαίνει η κυρία Παγώνη.

Το συγκεκριμένο παιδί, του οποίου το ιστορικό δεν είναι γνωστό, «φαίνεται πως ήταν κάποιες μέρες αδιάθετο», σχολίασε η γιατρός.

Πιο μεταδοτική από τον κορονοϊό η ιλαρά

Αναφορικά με την ιλαρά, είπε πως πολλά παιδιά κατά την περίοδο της πανδημίας δεν έκαναν τη δεύτερη δόση του εμβολίου, την οποία πρέπει να μην αμελούν. Η ιλαρά είναι σε μεγάλη έξαρση σε άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, ενώ είναι εξαιρετικά μεταδοτική ιογενής ασθένεια.

«Τα πρώτα συμπτώματα είναι πυρετός και εξανθήματα και είναι πιο μεταδοτική και από την Covid-19», είπε η Ματίνα Παγώνη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη του εμβολίου, τόσο για μικρούς, όσο και για ενήλικες.  

 

  06 February, 2024 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα