Συγκλονιστική η μαρτυρία  του δύτη που βρήκε τους νεκρούς στο ΙΧ

  19 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Συγκλονιστική η μαρτυρία  του δύτη που βρήκε τους νεκρούς στο ΙΧ

Έζησε μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές στην τραγωδία του Γεροποτάμου, εκεί που χάθηκαν αδόκητα 4 ανθρώπινες ζωές όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε  η 4μελής οικογένεια παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και μετατράπηκε σε υγρό τάφο, για τον Κωνσταντίνο, την Ροδούλα, την Μαριλένα και την Μαρία.

 Ένας από τους πιο έμπειρους δύτες της ΕΜΑΚ  ο Μιχάλης Δαφέρμος εξιστορεί στο neakriti.gr τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στον μοιραίο ποταμό  από την στιγμή που κλήθηκαν στο σημείο και οι 7  δύτες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των 4 σορών. Από τις πιο δυνατές πτυχές της υπόθεσης είναι και η στιγμή που τα ανθρωπινά συναισθήματα έπρεπε να «κρυφτούν καλά» προκειμένου η επιχείρηση να ολοκληρωθεί και να βρεθεί το αυτοκίνητο με τις σορούς.

«Σε αυτές τις δύσκολες επιχειρήσεις τα ανθρώπινα συναισθήματα αναγκαζόμαστε να τα αφήσουμε στην άκρη για χάρη του καθήκοντος. Έπρεπε να παραμερίσουμε την συγκίνηση, την στενοχώρια και τον πόνο για να κάνουμε την δουλειά μας με επαγγελματισμό. Κύριο μέλημα μας ήταν η ανάσυρση του Ι.Χ και το καταφέραμε. Κύριο μέλημα μας ήταν να παραδώσουμε τους ανθρώπους στις οικογένειες τους. Και το πετύχαμε. Βέβαια δεν υπήρχε περίπτωση να φύγουμε από εκεί χωρίς να βρούμε τους ανθρώπους. Ήμασταν πεπεισμένοι ότι θα τους βρούμε, θα καταθέταμε όλες μας τι δυνάμεις και την ψυχή μας  για να βρούμε αυτούς τους ανθρώπους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δαφέρμος.

 

  19 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα