Συλλήψεις για το θάνατο του εικονολήπτη από τις φονικές σαΐτες

mesaralive.gr  30 April, 2019 ΑΡΘΡΑ
Συλλήψεις για το θάνατο του εικονολήπτη από τις φονικές σαΐτες

Ένα έθιμο που προσελκύει τουρίστες το Πάσχα... Ένας θάνατος από ατύχημα... Μία κοινωνία διχασμένη... Να συνεχιστεί, ή όχι το επικίνδυνο, όπως αποδεικνύεται, έθιμο;

Ο θάνατος του Κώστα Θεοδωρακάκη, την Κυριακή, το βράδυ, έχει συγκλονίσει την κοινωνία της Καλαμάτας και όχι μόνο. Ο άτυχος δημοσιογράφος δέχθηκε σαΐτες στο σώμα και στο κεφάλι, όταν ένας από τους συμμετέχοντες στο καλαματιανό έθιμο, έχασε τον έλεγχο, με συνέπεια να πυροδοτηθούν όσες σαΐτες είχε μέσα στο σάκο του.
 

Η αστυνομία προχώρησε ήδη σε επτά συλλήψεις. όμως το ζητούμενο δεν είναι η τιμωρία, αλλά η εύρεση μίας λύσης. Πώς μπορεί να διατηρηθεί το έθιμο, δίχως να κινδυνεύει ο κόσμος; Με τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Μέτρα ασφαλείας, τα οποία, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι στην Καλαμάτα, δεν είχαν ληφθεί στην προκειμένη περίπτωση, όπως δεν έχουν ληφθεί ποτέ στο παρελθόν, ή τουλάχιστον, δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα που θα διασφάλιζαν επαρκώς την ασφάλεια του κόσμου.

«Αυτό το δολοφονικό έθιμο πρέπει να καταργηθεί», δήλωσε η Ελένη Στεργίου και ο Μάκης Βασιλάτος, φίλος και συνεργάτης του άτυχου εικονολήπτη. Όπως καταγγέλλει ο Μάκης Βασιλάτος, ο οποίος βρισκόταν μπροστά στο τραγικό γεγονός του θανάσιμου τραυματισμού του φίλου και συνεργάτη του από σαΐτα, «δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, δεν υπέρηχε ασθενοφόρο, δεν υπήρχε γιατρός».

Μη μπορώντας ακόμα να συνειδητοποιήσει το χαμό του φίλου του λέει «να βλέπεις το συνεργάτη σου να πέφτει νεκρός είναι πολύ δύσκολο»

Ο Μάκης Βασιλάτος, περιέγραψε ότι «τρεις σαΐτες έφυγαν. Η μία έφυγε στον ουρανό, η άλλη προς νότο και η άλλη προς Βορά». 

Μία σαΐτα, όπως είπε  χτύπησε και ένα κοριτσάκι στην πλάτη και το έριξε κάτω, τραυματίζοντάς το ωστόσο ελαφρά. 

«Τα άτομα που φταίνε θα βρεθούν, έχουν όλα καταγραφεί και με drones», εκτίμησε και τόνισε για ακόμη μια φορά ότι «πρέπει να καταργηθεί το έθιμο, δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας. Δεν υπήρχε ούτε καν ασθενοφόρο. Ούτε και πέρσι υπήρχε. Για εμένα πρέπει να απαγορευτεί αυτό το έθιμο».

Οι δηλώσεις αυτές του δημάρχου μετά τον θάνατο του εικονολήπτη από σαΐτα προκάλεσαν και την οργή του γιου του, ο οποίος έδειξε την αντίθεσή του στις δηλώσεις του με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Αναλυτικά η ανάρτηση του γιου του Kώστα Θεοδωρακάκη που έχασε την ζωή του σε σαϊτοπόλεμο στην Καλαμάτα:
«Κύριε Νίκα, αυτή η δήλωση δεν σας τιμά καθόλου. Οι κορδελίτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και η οικογένειά μου. Τη μητέρα μου τη γνωρίζετε προσωπικά καθώς ήσασταν καθηγητής της στο Λύκειο αλλά και τον πατέρα μου λόγω της σπουδαίας δημοσιογραφικής κληρονομιάς που άφησε πίσω του. Παρ’ όλα αυτά επιλέξατε τον εύκολο δρόμο και τον πολιτικό λόγο. Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει.

Στο DNA των Μεσσηνίων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα… Εύχομαι να μη σας συμβεί τίποτε ανάλογο διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν.

Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδεύετε και να μην ενδιαφερθείτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα. Ο πατέρας μου φεύγει χαρούμενος, έχοντας αποτρέψει δύο γυναίκες να πλησιάσουν σε αυτόν και έχοντας αποτρέψει επί της ουσίας δύο ακόμη δυστυχήματα.

Καλή επιτυχία, ‘’κύριε’’ δήμαρχε, στις προσεχείς εκλογές. Με λύπη για τις δηλώσεις σας και τη στάση σας, ο υιός του αδικοχαμένου αυτού ανθρώπου».

 

mesaralive.gr  30 April, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα