Συλλήψεις στα Αστερούσια για κλοπή και εμπρησμό

mesaralive.gr  04 January, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Συλλήψεις στα Αστερούσια για κλοπή και εμπρησμό

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου υπόθεση κλοπής, απόπειρας κλοπής και εμπρησμού, που διαπράχθηκαν στο Ηράκλειο την 5/6.12.2014.

Ειδικότερα, η συστηματική και πολύμηνη αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, κατέληξε στο σχηματισμό δικογραφίας, σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων ηλικίας 29, 31, 19 και 28 ετών, οι οποίοι είχαν οργανώσει και μεθοδεύσει τη διάπραξη κλοπής Ι.Χ.Φ. οχήματος και βυτίου, προκειμένου να αφαιρέσουν ελαιόλαδο.

Πιο αναλυτικά, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι  οι ανωτέρω ημεδαποί αφού παραβίασαν την είσοδο επιχείρησης οικοδομικών υλικών, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αρχανών – Αστερουσιών, ιδιοκτησίας 66χρονου ημεδαπού, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν σταθμευμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, χρηματικής αξίας 50.000 ευρώ, με το οποίο μετέβησαν σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 68χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν βυτίο, χωρητικότητας 4 τόνων, το οποίο φόρτωσαν στο Ι.Χ.Φ. και επιχείρησαν,  ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν ελαιόλαδο, από τις δεξαμενές ελαιουργείου Αγροτικού Συνεταιρισμού (που βρισκόταν πλησίον του αγροτεμαχίου).

Ακολούθως εγκατέλειψαν το όχημα σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος, όπου προξένησαν σ΄αυτό πυρκαγιά, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.  

Η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

 

mesaralive.gr  04 January, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ