Σύλλογος γονέων Δήμου Φαιστου: “ΟΧΙ” στην καρατόμηση των ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Μοιρων

mesaralive.gr  27 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σύλλογος γονέων Δήμου Φαιστου: “ΟΧΙ” στην καρατόμηση των ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Μοιρων

"Ηχηρό" μήνυμα στέλνουν γονείς και μαθητές

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί γυρω από τις ειδικότητες στο ΕΠΑΛ Μοιρων και πιο συγκεκριμένα σχετικα με την καρατόμηση της ειδικότητας των ηλεκτρολόγων. Οι γόνεις  πήραν επίσημα θέση, αντιδρώντας στην εξέλιξη αυτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της  Ένωσης Γονέων του Δήμου Φαιστου:

Σύσκεψη της Ένωσης Γονέων Δήμου Φαιστού με τους γονείς και τους μαθητές του ΕΠΑΛ Μοιρών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της μη λειτουργίας της ειδικότητας των ηλεκτρολόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/9/2018. 

Η σύσκεψη έγινε προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο περαιτέρω αγωνιστικής δράσης, μετά την προφορική ενημέρωση των γονέων από τον Διευθυντή του σχολείου ότι θα λειτουργήσει για τη φετινή χρονιά η ειδικότητα των ψυκτικών (ειδικότητα Τεχνικού Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού), αλλά όχι των ηλεκτρολόγων (ειδικότητα Τεχνικού Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων).

Οι γονείς δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας, κόντρα στη λογική των προαποφασισμένων μέτρων και περικοπών, της περιστολής των δαπανών που αφορούν στην Παιδεία, στις προσλήψεις καθηγητών.

Δεν είναι δυνατόν παιδιά λαϊκών οικογενειών από το ΕΠΑΛ Μοιρών - το μοναδικό που καλύπτει την περιοχή της Μεσαράς- να απαιτείται να μετακινούνται πάνω από 100 χιλιόμετρα τη μέρα ή να μετακομίσουν προκειμένου να φοιτήσουν σε ΕΠΑΛ του Ηρακλείου όπου λειτουργεί η συγκεκριμένη ειδικότητα ή ακόμη να εξαναγκαστούν να αλλάξουν ειδικότητα.

Εμείς οι γονείς  δεν συμβιβαζόμαστε  με τη μιζέρια της έλλειψης καθηγητών, με το σχολείο που υπολειτουργεί καθώς λείπει ο βασικός αριθμός των απαιτούμενων εκπαιδευτικών και που με κριτήριο το δημοσιονομικό κόστος εκβιάζει τα παιδιά μας να ακολουθήσουν άλλο δρόμο από τις μορφωτικές ανάγκες τους.

Θα συμμετέχουμε μαζικά την Παρασκευή 28/9 στις 13:30  στην Κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση στο Ηράκλειο.

Απαιτούμε:

Τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες στο ΕΠΑΛ να διαμορφωθούν με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας και όχι με βάση τις αναδιαρθρώσεις και την περικοπή δαπανών και να λειτουργήσουν με πλήρη στελέχωση εκπαιδευτικών.

 

mesaralive.gr  27 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα