Συνάντηση Σταθάκη-Φραγκάκη στο επιμελητήριο Ηρακλείου

  11 October, 2018 ΑΡΘΡΑ
Συνάντηση Σταθάκη-Φραγκάκη στο επιμελητήριο Ηρακλείου

Σε πρώτο πλάνο,στις συζητήσεις, ενεργειακές υποδομές και αναπτυξιακά έργα

Τα μείζονα θέματα των ενεργειακών υποδομών και των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που θα αναβαθμίσουν τον ρόλο της Κρήτης τέθηκαν προς συζήτηση στη διάρκεια της συνάντησης του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη με τον Α’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Φραγκάκη.

Ο κ. Φραγκάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων, χωρίς να επιβαρυνθεί το περιβάλλον, ώστε να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση σε ρεύμα, κυρίως το καλοκαίρι και ενημερώθηκε εκτενώς από τον κ. Σταθάκη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΔΜΗΕ κ. Μανουσάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα.

Στο Επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε επίσης το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι, έργο για το οποίο ο κ. Φραγκάκης ζήτησε να υπάρξουν σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, σχετικά τις χρήσεις γης, τις υποδομές και το περιβάλλον.

Αναφερόμενος στο γενικότερο κυβερνητικό έργο ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ζήτησε από τον Υπουργό να εξετασθεί από την κυβέρνηση η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και στον αγροτικό τομέα, ώστε να δοθούν κίνητρα για εσωτερικές επενδύσεις στην οικονομία.

Ο κ. Σταθάκης βρέθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με αφορμή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για θέματα αρμοδιότητάς του. 

 

  11 October, 2018 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα