Συνάντηση συμμαθητών σαράντα χρόνια μετά στις Αρχάνες

cretapost.gr   08 November, 2018 ΑΡΘΡΑ
Συνάντηση συμμαθητών σαράντα χρόνια μετά στις Αρχάνες

Μια σημαντική νοσταλγική αναδρομή στα μαθητικά τους χρόνια, αναμένεται να εξελιχθεί την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 στις Αρχάνες όπου μετά από 40 χρόνια, θα συναντηθούν και πάλι οι απόφοιτοι του ιστορικού 2ου Λυκείου Αρρένων Ηρακλείου έτους 1978.

Έτσι το «σχολικό κουδούνι» θα χτυπήσει μετά τις 7 το βράδυ, κάνοντας όλους να διαπιστώσουν ότι τίποτα δεν έχει διαγράψει τις αναμνήσεις της σχολικής φιλίας και δεν έχει σβήσει τη σπίθα της μαθητικής νοσταλγίας, παρ ότι πέρασαν τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες!!!

Η πρωτοβουλία για τη συνάντηση ξεκίνησε από λίγους συμμαθητές που τελικά εξελίχτηκε σε Οργανωτική Επιτροπή και αποφάσισε να το κάνει «πράξη» με μεράκι, αγάπη, επιμονή και υπομονή, αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο.

Δεν είναι άλλωστε λίγο να αναζητάς μετά από 40 χρόνια, πάνω από 160 άτομα και να πετυχαίνεις να ανταποκρίνονται οι περισσότεροι με ενθουσιασμό σ’ αυτό το κάλεσμα, ακόμη και εκείνοι που βρίσκονται εκτός Ελλάδος αλλά και όσοι δεν θα μπορέσουν να βρεθούν να δηλώνουν με μηνύματα και επιστολές τους «ωσεί παρών», αφού ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν τους το επιτρέπουν, εκφράζοντας την ελπίδα να είναι και οι ίδιοι εκεί σε μια επόμενη συνάντηση.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στην επανένωση έχουν ξεπεράσει και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έχει δημιουργηθεί ομάδα με τίτλο «Απόφοιτοι Β΄ Λυκείου Ηρακλείου 1978», οι αναρτήσεις των συμμαθητών φανερώνουν την έντονη νοσταλγία τους προκειμένου να ξαναζήσουν την πιο ανέμελη περίοδο των έως τώρα χρόνων, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους για αυτή τη συνάντηση.

Είναι βέβαιο πως πολλές από τις κοινές αναμνήσεις, θα έρθουν ξανά στο προσκήνιο και θα ανασυρθούν απ’ τη μνήμη εικόνες και συναισθήματα που μοιραστήκαν στην εφηβεία της ανεμελιάς και της αθωότητας.

Μια αφίσα, ένα βιντεάκι, φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, απ’ όταν έγινε γνωστή η ημερομηνία της συνάντησης, δείχνουν το ρυθμό στον οποίο κινούνται οι αποφοιτήσαντες απ’ το Β’ Λύκειο Αρρένων Ηρακλείου το 1978.
Έτσι την Παρασκευή το βράδυ και τα πέντε τμήματα θα ξαναγίνουν μια παρέα, για να θυμηθούν τα μικρά και μεγάλα, τα σημαντικά και τα ασήμαντα πράγματα που διαδραματίζονταν καθημερινά στο σχολείο, μεταξύ συμμαθητών, καθηγητών και καθηγητριών, ξεδιπλώνοντας τις αναμνήσεις των όμορφων μαθητικών χρόνων.

Η Οργανωτική Επιτροπή – Αλεξανδράκης Γιάννης, Γκόγκολος Γιάννης και Φραγκιαδάκης Γιώργος – καλεί όλους τους απόφοιτους του «Β’ Λυκείου Αρρένων Ηρακλείου 1978» να πάρουν μέρος στη συνάντηση αυτή, που σίγουρα θα αποτελέσει ακόμη ένα σταθμό για όλους μας.

 

cretapost.gr   08 November, 2018 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα