Συναυλία Λίνου Κόκοτου στο Τυμπάκι

mesaralive.gr  30 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Συναυλία Λίνου Κόκοτου στο Τυμπάκι

Δύο συναυλίες θα δώσει ο συνθέτης Λίνος Κόκοτος, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης αύριο Τρίτη 31 Ιουλίου στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο και την Τετάρτη 1 Αυγούστου, στο Τυμπάκι με δωρεάν είσοδο για τους πολίτες και ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ.

Ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης που έχει στο ενεργητικό του μερικούς από τους πιο σημαντικούς δίσκους της ελληνικής μουσικής (Ώρες, Θαλασσινό Τριφύλλι, Αποχαιρετισμός, Το Ποτάμι, Τα Αντιπολεμικά), θα παρουσιάσει αρκετά από τα τραγούδια που συμπεριλαμβάνονται στους παραπάνω δίσκους όπως: Μικρό παιδί, Γειτονάκι μου, Κόρη του γιαλού, Όσα δε βάνει ο λογισμός, Κορίτσι με τα παντελόνια, Αχ η αγάπη ποτέ δε τελειώνει, Ποιος το τραβάει το σχοινί, Γεννήθηκα σε μια στιγμή, Ο μικρός στρατιώτης, Ο Αύγουστος, Δελφινοκόριτσο κ.ά., καθώς και τραγούδια από την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά «Ανεμογιαλός», σε στίχους Κώστα Λάζαρη, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο (2018).
Τα τραγούδια στις δυο συναυλίες θα ερμηνεύσουν ο Νίκος Ανδρουλάκης με μακρόχρονη συνεργασία με το συνθέτη που ξεκινά το 1993 και φτάνει μέχρι σήμερα και η Ειρήνη Σακκαλή.

Σε συνέντευξη τύπου σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης ο συνθέτης Λίνος Κόκοτος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης και ο ερμηνευτής Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενοι στις δυο συναυλίες είπαν:

Λίνος Κόκοτος: «Στις δυο συναυλίες μας στο Ηράκλειο και Τυμπάκι, θα γίνει μια μουσική αναφορά σε όλο μου το έργο, τραγούδια που με «σημαδεύουν» και αντιπροσωπεύουν διαχρονικά. Επίσης θα παρουσιάσουμε την νέα μου δουλειά, που κυκλοφόρησε πρόσφατα μετά από πολλά χρόνια, γιατί πια αυτά που εμείς θέλουμε να κάνουμε δεν συμπίπτουν με την αισθητική των εταιρειών άρα πρέπει να γίνουν με ιδιωτικές πρωτοβουλίες, και μια τέτοια είναι ο νέος δίσκος με τίτλο «Ανεμογιαλός». Τα λόγια είναι  του Κώστα Λάζαρη, τραγουδάει 7 τραγούδια ο Νίκος Ανδρουλάκης, με φιλική συμμετοχή και με αγάπη από την Νένα Βενετσάνου, και ένα τραγούδι από μια όμορφη φωνή τη Θέλμα Καραγιάννη. Προσκαλούμε τον κόσμο να έλθει να μας παρακολουθήσει, ευχαριστώ θερμά την Περιφέρεια Κρήτης για την συνδιοργάνωση των συναυλιών».

 

Νίκος Ανδρουλάκης: 

«Πολύ χαίρομαι που θα ξανασυναντηθώ με τον Λίνο Κόκοτο στο Ηράκλειο μετά από 23 χρόνια και για αυτό ευχαριστούμε πάρα πολύ την Περιφέρεια που μας ενέταξε φέτος στις πολιτιστικές της εκδηλώσεις.

Θα χαρώ πάρα πολύ να έρθει όσο γίνεται περισσότερος κόσμος και στο Ηράκλειο και στο Τυμπάκι να παρακολουθήσουν αυτές τις δυο μοναδικές μουσικές βραδιές όπου θα παρουσιάσουμε τα καλύτερα τραγούδια από την «νεοκυματική» περίοδο αλλά και τα νέα του τραγούδια».

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης: « Η Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά διοργανώνει δυο συναυλίες σε Ηράκλειο και Τυμπάκι με τον σπουδαίο συνθέτη Λίνο Κόκοτο και τον σημαντικό Ηρακλειώτη ερμηνευτή στο έντεχνο τραγούδι Νίκο Ανδρουλάκη και την Ειρήνη Σάκαλη. Ο Λίνος Κόκοτος έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία στο έντεχνο Ελληνικό τραγούδι και έχει αφήσει το δικό του, ξεχωριστό «αποτύπωμα» στο Ελληνικό πεντάγραμμο. Προσκαλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει δωρεάν τις δυο συναυλίες σε Ηράκλειο και Τυμπάκι».

Παίζουν οι μουσικοί: Μιχάλης Γιατράκης μπουζούκι, Στέλιος Καρύδας, κιθάρα, Μάνος Παπαδάκης μπάσο και στο πιάνο ο συνθέτης Λίνος Κόκοτος.

 

mesaralive.gr  30 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ