Συνεχίζει την επέλαση η φονική πεταλούδα! (φωτο)

mesaralive.gr  15 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Συνεχίζει την επέλαση η φονική πεταλούδα! (φωτο)

Τραγική είναι η εικόνα που συναντά κανείς στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες στο Τυμπάκι, με τις ντοματιές να καταστρεφονται από τη φονική πεταλούδα

Οι αγρότες ειναι σε απόγνωση και περιμένουν εξελίξεις άμεσα, μετά από τη συνάντηση που έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι στην Περιφέρεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση, υπό τον Σταύρο Αρναουτάκη, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί κηπευτικών και ιδιαίτερα ντομάτας.

Στη διαρκεια της υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη.

Ο κ. Αρναουτάκης μετεφερε στον αρμόδιο υπουργό το αίτημα των αγροτών για έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους παραγωγούς που επλήγησαν από το έντομο tuta absoluta, προκειμένου εκείνοι να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τη νέα χρονιά.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου και πρόεδρος της Παγκρήτιας Επιτροπής Αγροτικών Συλλογών Μανώλης Ορφανουδάκης επισήμανε ότι η έξαρση του φαινομένου "τούτα" έχει επιφέρει ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες του Τυμπακίου.

Ανέφερε επίσης ότι τα στοιχεία για το συνολικό μέγεθος της καταστροφής και τα στρέμματα που υπέστησαν ανεπανόρθωτη ζημιά, θα παραδοθούν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η απάντηση του οποίου αναμένεται το αργότερο ως την ερχόμενη Τρίτη

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του προϊόντος έχει "καταρρεύσει" ενώ μεγάλο πλήγμα στην παραγωγή έχει επιφέρει το έντομο Tuta Absoluta.

Αποτέλεσμα είναι τεράστιες ποσότητες ντομάτας να οδηγούνται στις χωματερές και οι παραγωγοί να αδυνατούν να επιβιώσουν...

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανώλη Ορφανουδακη

 

mesaralive.gr  15 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ