Συνεχίζει τις «πτήσεις» το λάδι που εξακολουθεί να πωλείται στα 3.35 ευρώ το κιλό στην Κρήτη

mesaralive.gr  17 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Συνεχίζει τις «πτήσεις» το λάδι που εξακολουθεί να πωλείται στα 3.35 ευρώ το κιλό στην Κρήτη

Φωτο: thinkfree.gr

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία για τις τιμές ελαιολάδου σε αρκετές περιοχές τις χώρας που σημειώνονται δημοπρασίες, μέσα στην οποίες είναι και αυτή της Κρήτης.

Εκτός από τη Μεσαρά που στις 4 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε αγοραπωλησία στα 3,35 ευρώ το κιλό (συν ΦΠΑ) αποτελώντας ουσιαστικά την υψηλότερη τιμή που έχει επιτευχθεί φέτος στην Κρήτη και στην Λακωνία σε αντίστοιχες δημοπρασίες πωλήθηκαν ποσότητες ακόμα και στα 3,61 ευρώ το κιλό.

Στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσαράς (πρώην ΕΑΣ), ο προϊστάμενος του τμήματος ελαιολάδου του Α.Σ., κ. Παναγιωτάκης μας αναφέρει: «η τιμή στην δημοπρασία της Δευτέρας (4/5) που αφορούσε 100 τόνους οξύτητας 0,27% και 14 τόνους οξύτητας 0,25% ανήλθε στα 3,35 ευρώ το κιλό συν ΦΠΑ.

Πρόκειται ουσιαστικά για την καλύτερη τιμή που έχει επιτευχθεί φέτος στην αγορά της Κρήτης. Επειδή εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από παραγωγούς το επόμενο διάστημα λογικά θα γίνουν και νέες δημοπρασίες. Αδιάθετες ποσότητες υπάρχουν ακόμα αφού είναι σύνηθες φαινόμενο αυτή την περίοδο να αυξάνονται οι τιμές κατακόρυφα».

Για την πορεία των τιμών το επόμενο διάστημα ο κ. Παναγιωτάκης σημειώνει: «Πιστεύω ότι θα σημειωθεί και νέα αύξηση σε επόμενες δημοπρασίες αλλά σίγουρα δεν θα φθάσουμε τα επίπεδα του 2003-2004 που η τιμή του ελαιολάδου είχε φθάσει τα 4 ευρώ το κιλό. Φέτος οι τιμές στην Κρήτη κυμάνθηκαν από 2,90 έως 3,10 ευρώ/κιλό».

Ενώ ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ κ. Γιωργος Τζωρτζάκης επισήμανε σε πρόσφατες δηλωσεις του:

"Αυτό που φωνάζαμε τόσα χρόνια, βρέθηκε και το έκανε μια συνεταιριστική Οργάνωση, έστω και αυτή την τελευταία στιγμή της ελαιοπαραγωγικής περιόδου, με επιτυχία.

Δείχνει ότι έτσι πρέπει να λειτουργούμε.

Δείχνει ότι οι συνεταιριστικές Οργανώσεις πρέπει να πάρουν μπροστά, να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο, ο οποίος δε χρειάζεται χρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα"

 

πηγή:creteplus.gr

 

mesaralive.gr  17 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα