Συνεχίζεται το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου στη Γόρτυνα

mesaralive.gr  14 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Συνεχίζεται το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου στη Γόρτυνα

Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν μικροί και μεγάλοι μαθητές παρουσιάζοντας θεατρικά δρώμενα, παραστάσεις, χορούς και τραγούδια στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ παραδοσιακής Μουσικής και Θεάτρου Δήμου Γόρτυνας.

Στόχος της διοργάνωσης είναι το συγκεκριμένο μαθητικό Φεστιβάλ, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό για την περιοχή της Μεσαράς, να διευρύνει την ενασχόληση των νέων με τους τομείς του πολιτισμού. Για τον παραπάνω λόγο στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να λαμβάνουν μέρος σχολεία όχι μόνο από το Δήμο Γόρτυνας και την Κρήτη, αλλά από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Έτσι οι αρχαιότητες της Γόρτυνας και ειδικά το Μεγάλο Θέατρο, θα μπορέσουν να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο. Να σημειωθεί ότιτο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Θεάτρου Γόρτυνας πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Γόρτυνας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και του σωματείου «Διάζωμα»

Το  Μαθητικό Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου Δήμου Γόρτυνας  άνοιξε την αυλαία του την Τρίτη 12 Ιουνίου με τους  χορευτές του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Μεσαράς και τις  Σχολές Γεωργιλαδάκη  και την  Θεατρική Παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από το Δημοτικό Σχολείο Πιτσιδίων.

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, οι Χορωδοί του Νότου παρουσίασαν «Αφιέρωμα στον Σογιούλ»  Μουσικό Συνθέτη Δεκαετίας 1910-1920, ενώ στη συνέχεια το Δημοτικό Σχολείο Ζαρού παρουσίασε την Θεατρική Παράσταση «Μα εσύ Είσαι Ελεύθερος» σε διασκευή Νίκου Καζαντζάκη.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται  σήμερα  Πέμπτη 14 Ιουνίου με  το «Μαγικό Κλειδί» της Κάρμεν Ρουγγέρη που θα παρουσιάσει  το Δημοτικό Σχολείο Καπαριανών, αλλά και την θεατρική παράσταση του Δημοτικού Σχολείου Πετροκεφαλίου «Της Νύχτας τα Καμώματα».

Ακολουθεί αύριο  το Δημοτικό Σχολείο Ασημίου με την θεατρική παράσταση « Ένας Παραδοσιακός Κρητικός Γάμος» καθώς και το  Δημοτικό Σχολείο Γκαγκαλών με  την παράσταση «Ο Πόλεμος των Γενεών» και θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Επαγγελματικός Προσανατολισμός» από το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Στόλων.

Το  Σάββατο 16 Ιουνίου πέφτει η αυλαία του 7ου Μαθητικού  Φεστιβάλ Παραδοσιακής  Μουσικής και Θεάτρου με την σχολή κρητικών χορών του Αστρινού Χαραλαμπάκη  «Μπαλάσκα» και την θεατρική παράσταση « Ο Γύρος του Κόσμους σε 80 Ημέρες».

 

mesaralive.gr  14 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα