Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις στο Μπλόκο Πραιτωρίων

mesaralive.gr  22 February, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις στο Μπλόκο Πραιτωρίων

Φώτο: mesaralive

Με δελτίο τύπου που απέστειλε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αρχανών-Αστερουσίων, ενημερώνει πως μετά την Πανελλαδική Σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια, οι αγροτικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα συνεχίζονται

Αναλυτικά η ανακοίνωση των αγροτών αναφέρει:

Σήμερα, Κυριακή 21 Φλεβάρη, 34η μέρα που οι μικρομεσαίοι αγρότες των Αστερουσίων βρέθηκαν στο μπλόκο, συμμετείχε αντιπροσωπεία μας στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων στην Νίκαια, που καλέστηκε από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για τη συνέχεια του αγώνα μας. Εκεί αποφασίσαμε ότι παραμένουμε στα μπλόκα διεκδικώντας τα 5 αιτήματα:

1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

2. Κατάργηση φορολόγησης από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή - Κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης - Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, αυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί - Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο - Μείωση τιμής αγροτικού ρεύματος - Κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από κόκκινα δάνεια αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή τόκων, κούρεμα κεφαλαίου κατά 30% για επαγγελματικά δάνεια ως 200.000 ευρώ φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

5. Κατάργηση φόρου στο κρασί - Απόσυρση μέτρων φορολογίας στο τσίπουρο.

  • Ζητάμε από την κυβέρνηση, σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη, να τοποθετηθεί συγκεκριμένα σε καθένα από αυτά. Μετά τη συνάντηση και ανάλογα με τις απαντήσεις που θα πάρουμε, θα αποφασίσουμε και την παραπέρα στάση μας.
  • Συμμετέχουμε στη σύσκεψη που καλεί το μπλόκο των Μεγάλων Χωραφιών, αύριο 6μμ, για συντονισμό βάσει των αποφάσεων της Πανελλαδικής Σύσκεψης.

Με τον πολυήμερο και σκληρό αγώνα μας, ως το μοναδικό μπλόκο του νομού, πλάι στους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, συμβάλαμε σε μια πρώτη επιτυχία. Η κυβέρνηση δεν τόλμησε να φέρει στη βουλή το σχέδιο - λαιμητόμο για το ασφαλιστικό, ενώ πήγε πίσω το φορολογικό. Έχουμε προειδοποιήσει ότι όποτε κι αν τολμήσει να τα φέρει θα μας ξαναβρεί μπροστά της.

Με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 12 και 13 Φλεβάρη στην Αθήνα, αποδείξαμε ότι έχουμε την ικανότητα να κορυφώνουμε τον αγώνα, με διαφορετικές μορφές πάλης, για να απαντάμε στις κάθε φορά τις κινήσεις της κυβέρνησης.

Τώρα που αναθαρρεύει η μικρομεσαία αγροτιά και σμίγει με την εργατιά είναι ώρα για κλιμάκωση! Ξέρουμε ότι ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος. Χρειάζεται να έχουμε επιμονή, υπομονή και αντοχή. Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι με μια τουφεκιά θα κερδίσουμε. Χρειάζεται αγώνας συνεχής και είμαστε έτοιμοι να τον κάνουμε!

 

mesaralive.gr  22 February, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα